Tipul bucătăriei:
Cartofi praf de pușcă Dishoom
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Cartofii cu pulbere de pușcă Dishoom, care utilizează pudră de ardei iute deggi mirch, sunt partea ideală pentru orice petrecere cu familia și prietenii. Această rețetă a fost creată de bucătarul executiv al Dishoom, Naved Nasir
Ingrediente
- bebeluș cartofi noi 500g, fiert
- ulei vegetal
- chimen măcinat 1 linguriță
- semințe de fenicul 1 linguriță
- seminte de coriandru 1 linguriță
- pulbere de ardei iute deggi mirch sau pudră de ardei iute Kashmiri 1 linguriță
- chaat masala 1 linguriță (vezi mai jos notele bucătarului)
- schinduf uscat (methi) 1 linguriță
- ardei iute verde 1, tocat mărunt
- ceapa verde 6, tocat
- unt 40g, topit
- lămâie verde 1/2, suc
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți grătarul la mare, frigăruia cartofii, stropiți cu puțin ulei și grătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până când sunt carbonizate.
-
Pasul 2
Puneți într-un castron și rupeți-le cu o furculiță, apoi adăugați condimentele, ardeiul iute, ceapa de primăvară, untul și sucul de lămâie și condimentați. Presărați coriandru și serviți cu raita, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 176
- Gras 9.1g
- Saturează 5.3g
- Carbohidrați 18.4g
- Zaharuri 2g
- Fibră 3.4g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,6g
#Cartofi #praf #pușcă #Dishoom