Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă Dal ușoară cu linte galbenă

Casa de brigadă dahl

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această rețetă autentică de dahl de la bucătarul-șef Karam Sethi la restaurantul indian, brigadier, pentru o idee vegetariană impresionantă. Este realizat cu chana dal (linte galbene despicate) și toor dal (linte roșii despicate).


Încercați această casă de brigadă Dahl, apoi verificați-ne curry de linte, cartof dulce și curry de linte și reteta dahl. Pentru mai multă inspirație, consultați colecția noastră de rețete dahl.

Ingrediente

  • channa dal (linte galben despicat) 125g
  • toor dal (linte roșie despicată) 125g
  • turmeric măcinat 2 lingurițe
  • sare de mare 1 linguriță
  • ghee 4 lingurițe
  • ardei iute roșii întregi 4
  • coriandru ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • ghimbir ½ o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită

TEMPERARE

  • ulei vegetal 1 lingură
  • unt 1 lingură
  • semințe de chimen 2 lingurițe
  • usturoi tocat mărunt pentru a face 4 lingurițe
  • pulbere de asafoetida 1 linguriță
  • praf de ardei iute 1 linguriță
  • ceapă ½, tocat mărunt
  • roșii de prune 1, tocat
  • coriandru 2 lingurițe
  • turmeric măcinat 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pune lintea într-un castron mare, spală-o în apă rece din abundență, apoi scurge-o foarte bine. Includeți o caserolă cu turmeric, sare, 2 lingurițe de ghee și suficientă apă pentru a acoperi (aproximativ 1,25 litri). Fierbeți timp de 45 de minute-1 oră sau până când lintea este foarte fragedă.

  • Pasul 2

    Pentru călire, încălziți uleiul și untul într-o tigaie. Adăugați semințele de chimen și fierbeți timp de 1 minut, apoi adăugați usturoiul, asafoetida și ardeiul iute și gătiți câteva minute. Se adauga ceapa si se fierbe 5 minute pana devine aurie, apoi se adauga rosia si se fierbe pana se inmoaie foarte tare. Includeți condimentele măcinate cu un vârf de sare și gătiți până se îngroașă. Se amestecă în linte și se condimentează bine.

  • Pasul 3

    Încălziți restul de ghee într-o tigaie și gătiți ardeii iute uscați până când începe să iasă. Puneți dalul în boluri, adăugați coriandru și ghimbir, cu ghee și ardei iute deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 335
  • Gras 12.6g
  • Saturează 5.3g
  • Carbohidrați 35g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 72g
  • Proteină 16.9g
  • Sare 1.5g
.
#Casa #brigadă #dahl
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *