Tipul bucătăriei:
Ceapa lui Valentine Warner coaptă în patiserie
- face 4
- Uşor
Ceapa Valentine Warner coaptă în patiserie este un plus perfect pentru a completa o tocană, dar sunt delicioase și singure. Mănâncă-le mai degrabă calde decât fierbinți.
Ingrediente
- ceapă spaniolă 4 mijlocii/mici
- aluat foietaj bloc de 500 g
- ouă 2 medii, batute cu un strop de lapte
- unt 60 g
- zahăr brun moale 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Curăță apoi ceapă deasupra și coadă, tăind puțin mai mult decât ar face în mod normal. Apoi, cu două tăieturi adânci, care nu trec tocmai prin ceapă, faceți o cruce în vârful fiecăreia.
-
Pasul 2
Împărțiți aluatul în patru, întindeți fiecare bucată pe o suprafață cu făină până la grosimea unei monede de 1 GBP apoi tăiați-o în două pătrate care sunt considerabil mai late de jur împrejur decât ceapa. Pune ouăle bătute și laptele într-un castron din apropiere cu o perie mică.
-
Pasul 3
Așezați una dintre ceapă pe unul dintre pătratele de patiserie. apoi introduceți aproximativ 15 g unt în fâșiile din ceapă. Presărați peste el ½ linguriță de zahăr, puțină sare și piper negru măcinat. Cu amestecul de ouă, vopsiți până la marginile pătratului de patiserie.
-
Pasul 4
Luând un alt pătrat de aluat, puneți-l peste partea de sus a cepei și împingeți ușor marginile pe cele ale pătratului de aluat de jos. Ungeți marginile cu o furculiță. Faceți o gaură mică în partea de sus. repetați cu celelalte cepe. Inainte de a le da la cuptor, vopseste aluatul cu spulat de ou si asta le va lucia ceva stralucitor.
-
Pasul 5
Tapetați o tavă de cuptor cu puțină hârtie de copt și ridicați pe ea ceapa învelită. Gătiți-le aproximativ 45 de minute până devin aurii închis.
Informatii nutritionale
- Kcals 690
- Carbohidrați 63.1g
- Proteină 12.5g
- Gras 44.9g
- Sare 1.32g
- Saturate 20.3g
- Fibră 2.5g