Skip to content

Tipul bucătăriei:

1621

Ceapă murată, friptură și budincă de bere Valentine Warner

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6

Această budincă de la Valentine Warner este o fiară cu adevărat bogată, delicioasă și frumoasă. Probabil cel mai bine se mănâncă atunci când singurul plan pentru după-amiază este să adormi cu hârtia pe cap.


Ingrediente

  • la fiert carne de vită 750g
  • făină simplă 3 linguri
  • ulei de floarea soarelui
  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • bere adevărată sticla de 500 ml
  • cimbru 4-5 crengute
  • frunza de dafin 1
  • zahăr brun închis nerafinat 1 lingura
  • supa de vita sau consome de vita la conserva 350 ml
  • piure de tomate 1 lingura
  • pui de ceapă murată 150g, scurs

aluat de seif

  • făină auto-crescătoare 400 g
  • suef mărunțit 200 g
  • sare de mare în fulgi ½ linguriță
  • unt pentru farfurie

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați carnea de vită de orice grăsime foarte groasă sau bucăți dure de cartila – deși doriți să păstrați un anumit grad de grăsime pentru a menține carnea umedă și pentru a adăuga multă aromă. Vizitați măcelarul local pentru carne de vită bună și evitați friptura slabă la înăbușit, aceasta din urmă va avea ca rezultat bucăți de carne zbârcite, cum ar fi pielea de pantofi.

  • Pasul 2

    Tăiați carnea de vită în cuburi de aproximativ 4 cm și puneți-o într-o pungă mare și rezistentă de plastic. adăugați făina, un praf bun de sare de mare mărunțită și câteva răsuciri de piper negru. Legați capătul în nod și agitați până când friptura este bine acoperită. Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3.

  • Pasul 3

    Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și prăjește friptura la foc mare în 2-3 reprize până se rumenește bine peste tot, adăugând încă 1-2 linguri de ulei dacă tigaia pare uscată. Transferați carnea de vită într-o caserolă pe măsură ce mergeți. Punem tigaia pe foc, mai adaugam putin ulei apoi adaugam ceapa. Gatiti la foc mic timp de 5 minute sau pana se inmoaie, amestecand des. Se amestecă în vasul cu carne de vită.

  • Pasul 4

    Deglazează tigaia cu jumătate din bere, aducând la fierbere în timp ce amestecăm pentru a ridica tot sedimentul de pe fundul cratiței. Se toarnă peste carnea de vită și ceapă. Scoateți frunzele de cimbru de pe tulpini și adăugați-le în caserolă, apoi amestecați frunza de dafin, zahărul, supa de vită, piureul de roșii și restul de bere.

  • Pasul 5

    Se aduce la fierbere, apoi se acopera si se fierbe la cuptor pentru 1 ora. Scoateți capacul și continuați să gătiți încă 30 de minute. După acest timp, carnea de vită trebuie să fie aproape fragedă și sosul gros (dacă nu este, scoateți carnea de vită și reduceți sosul pe plită). Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.

  • Pasul 6

    Pentru a face aluatul de suif, puneți făina într-un castron mare și amestecați cu sufoa și sarea. Amestecați treptat suficientă apă pentru a obține un aluat foarte moale și spongios – probabil veți avea nevoie de aproximativ 300 ml apă. Se intoarce pe o suprafata infainata si se aduna aluatul pentru a forma o bila. Scoateți un sfert din aluat pentru a face un capac pentru budincă și rulați restul într-o rotundă de aproximativ 27 cm. Utilizați pentru a căptuși un lighean de budincă de 19 cm diametru și 1,5 litri cu unt, cu nivelul de patiserie la aproximativ 4 cm de marginea superioară a vasului. Acest lucru este important deoarece trebuie să lăsați budinca să crească. Tăiați cu grijă.

  • Pasul 7

    Se amestecă ceapa murată în amestecul de carne de vită și se pune cu lingura în ligheanul căptușit. Ungeți marginea de sus a aluatului cu apă. Rulați aluatul rămas într-un cerc suficient de mare pentru a se așeza perfect deasupra marginii de aluat și puneți-l peste umplutură. Apăsați bine marginile împreună pentru a sigila.

  • Pasul 8

    Acoperiți vasul cu un cerc mare de pergament pentru copt, cu un pliu în mijloc pentru a permite extinderea. Acoperiți pergamentul cu un cerc de folie, din nou cu un pliu, și legați-le pe ambele strâns cu o bucată lungă de sfoară. Creați un mâner de transport legând sfoara în exces în partea de sus a ligheanului – acest lucru vă va ajuta să ridicați budinca odată ce este fierbinte.

  • Pasul 9

    Puneți o farfurie răsturnată sau un trivet mic într-o tigaie adâncă și adăugați suficientă apă tocmai fiartă pentru a ajunge la jumătatea pereților bazinului. (Ca alternativă, gătiți într-un cuptor cu aburi pe plită.) Acoperiți tigaia cu un capac etanș și lăsați-o la foc mediu. Se lasă la abur în apă clocotită timp de 2 ore și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar.

  • Pasul 10

    Scoateți tigaia de pe foc și ridicați cu grijă ligheanul din apă. Stați timp de 5 minute. Tăiați sfoara, folia și hârtia. Slăbiți părțile laterale ale budincii cu un cuțit cu capătul tocit și răsturnați-le pe o farfurie caldă de servire. Serviți în felii generoase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 850
  • Carbohidrați 68.1g
  • Proteină 34.3g
  • Gras 48,8g
  • Sare 1,96g
  • Fibră 2.8g
#Ceapă #murată #friptură #și #budincă #bere #Valentine #Warner
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *