Tipul bucătăriei:
Cheesecake de ricotta ars
- servește 12
- Uşor
Acest elegant brânză de brânză cu portocale de sânge de la restaurantul Ombra din Londra va impresiona. În ciuda sunetului elegant, necesită doar ingrediente simple
Faceți acest tort de brânză ricotta ars, apoi verificați tortul nostru de brânză vanilat, brânza de lămâie, brânza de căpșuni și rețetele de brânză mai decadente.
Aceasta se află undeva între clasica torta de queso bască făcută celebră de La Viña în San Sebastián și o versiune italiană întâlnită în mod obișnuit în ghetoul evreiesc din Roma. Oricum ar fi, este extrem de ușor de asamblat și aproape imposibil de încurcat. Dacă intenționați să faceți cheesecake-ul cu o zi înainte, asigurați-vă că îl scoateți din frigider cu cel puțin o oră înainte de servire.
Ingrediente
- ricotta de oaie sau de vacă 500g
- mascarpone 500g
- biciuire sau smântână dublă 500g
- zahăr pudră 250g
- păstăi de vanilie 1, semințele răzuite
- făină simplă 50g
- ouă 6 mari
- portocale de sânge 6, segmentat, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Căptușiți o formă de tort cu fundul liber de 25 cm cu două foi de hârtie de copt, asigurându-vă că hârtia vine cu cel puțin doi centimetri deasupra vârfului de tablă pe toate părțile.
-
Pasul 2
Puneți toate ingredientele, cu excepția ouălor, într-un mixer. Adăugați un vârf de sare și bateți cu o viteză medie timp de 4 minute. Folosiți o spatulă pentru a răzuia părțile laterale ale bolului și amestecați încă 30 de secunde.
-
Pasul 3
Adăugați câte un ou odată, în timp ce continuați să amestecați, adăugând următorul numai după ce oul anterior a fost complet încorporat. După ce ați adăugat oul final, transferați amestecul în forma de cozonac și, cu ajutorul unei spatule, uniformizați partea de sus a tortului de brânză. Puneți forma pe o tavă de copt și introduceți tava în cuptor. Coaceți cheesecake-ul timp de 1 oră sau până când devine maroniu-auriu deasupra, dar încă foarte agitat în centru.
-
Pasul 4
Tortul se va prăbuși ușor în centru pe măsură ce se răcește, dar nu vă faceți griji. Lăsați-l să se răcească complet timp de cel puțin șase ore și apoi îndepărtați cu grijă hârtia de copt din părți. Feliați-le în pene și serviți la temperatura camerei. Tăiați câteva felii sau segmente de portocale din sânge și serviți ca garnitură.
Informatii nutritionale
- Kcals 589
- Gras 48.4g
- Saturează 29.9g
- Carbohidrați 27.2g
- Zaharuri 24g
- Fibră 0,2g
- Proteină 10.8g
- Sare 0,3g