Tipul bucătăriei:
Chips de mămăligă prăjită, chilli afumat și lămâie
- servește 4 ca starter
- Puțin efort
Aceste chipsuri de mămăligă prăjite cu brânză cu ardei iute afumat și lămâie provin de la Duck & Waffle și sunt un început excelent
Ingrediente
- lapte 500 ml
- mămăligă 125 g
- parmezan (sau alternativă vegetală) 150g, rasă
- ulei pentru prăjit
- lămâie 1
Dip
- maioneză 4 linguri
- pasta de chipotle 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți laptele la fiert chiar mai jos într-o tigaie mare, apoi adăugați mămăliga și amestecați continuu până obțineți un amestec omogen. Se condimentează, se adaugă brânza și se continuă să amestece până când mămăligă este foarte groasă. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt pana cand mamaliga are aproximativ 2cm adancime (nu va umple toata tava). Se da la rece până se întărește (aproximativ o oră).
-
Pasul 2
Pentru a face dip, amestecați maioneza și chipotle.
-
Pasul 3
Când este gata de servire, încălziți o friteuză sau o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/3 plină la 180C, sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Tăiați mămăliga în chipsuri de aproximativ 8cm x 2cm. Când uleiul este fierbinte, adăugați chipsurile și gătiți 2-3 minute, până când chipsurile devin aurii și crocante. Prăjiți câte unul sau doi, altfel tigaia va fi prea aglomerată și se vor lipi. Se scurge pe hartie de bucatarie si se condimenteaza cu sare. Peste ele se rade coaja de lamaie si se serveste cu maioneza chipotle.
Informatii nutritionale
- Kcals 612
- Gras 45,5g
- Saturate 13.2g
- Carbohidrați 30.1g
- Fibră 0,4g
- Proteină 20.2g
- Sare 1.4g