Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă feliată de cartofi cu sos fierbinte Jalapeño

Chipsuri „O mie de frunze” cu sos jalapeño

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca lateral
  • Uşor

Impresionați oaspeții la următoarea cină cu acești cartofi foarte crocanți, tăiați subțire. Aceste chipsuri sunt presate, coapte și apoi prăjite până devin aurii pentru o crocantă finală. Această rețetă vine de la noul restaurant al bucătarului Scott Hallsworth, Freak Scene in Soho


Ingrediente

  • cartofi ((cum ar fi Chippie’s Choice, Maris Piper sau King Edward) 1,5 kg, decojit
  • unt clarificat 150ml, (vezi notele de mai jos)
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • frunze de coriandru a servi

SOS DE JALAPEÑO

  • ardei iute jalapeño 90g, însămânțate și tocate
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • otet de orez 50 ml
  • ulei de arahide prăjit 60ml

Metodă

  • Pasul 1

    Feliați cartofii în lungime în felii de 2 mm folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit. Periați o cutie de 20cm x 20cm cu puțin unt topit și tapetați baza și părțile laterale cu hârtie de copt. Puneți feliile de cartof, suprapunându-vă ușor, pentru a acoperi baza tăvii. Perieți-l cu unt clarificat și condimentați generos. Repetați cu cartofii rămași până când aveți 7 sau 8 straturi.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6, acoperiți tava cu folie și coaceți timp de 25 de minute sau până când cartofii sunt suficient de fragede pentru a fi străpunți ușor cu vârful unui cuțit. Descoperă și răcorește. Acoperiți cu folie de film, puneți o tavă de aceeași dimensiune sau o bucată de carton căptușit cu folie care se potrivește perfect în interior și cântăriți cu mai multe cutii. Se răcește 3-4 ore.

  • Pasul 3

    Puneți ardeii iute, usturoiul, oțetul de orez și puțină sare într-un blender și amestecați până se omogenizează. Stropiți încet în uleiul de arahide cu motorul pornit. Se toarnă printr-o sită fină, împingând solidele cu o lingură și se răcește.

  • Pasul 4

    Tăiați cartofii în chipsuri de 2cm x 10cm și uscați-le cu hârtie de bucătărie. Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/ 3 pline cu ulei la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește, în loturi, timp de 2-3 minute sau până devine auriu și crocant. Scurgeți-le pe hârtie de bucătărie, condimentați-le și păstrați-le calde într-un cuptor scăzut în timp ce prăjiți restul.

  • Pasul 5

    Se servește cu o baie de jalapeño și coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 642
  • Gras 52.1g
  • Saturează 20.7g
  • Carbohidrați 36.4g
  • Zaharuri 2.3g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,1g
.
#Chipsuri #mie #frunze #sos #jalapeño
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *