Skip to content

Tipul bucătăriei:

3427

Chorizo, labneh și pâine crocantă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acesta este un starter cu adevărat ușor, dar impresionant. Labneh este făcut din iaurt plin de grăsimi, care a fost strecurat pentru a îndepărta zerul. La Rabbit din Chelsea, este aromatizat cu măcriș sălbatic tocat, dar poți folosi și semințe de fenicul zdrobite sau sumac.


Ingrediente

  • carne tocată de porc 400 g
  • boia dulce 1 lingură grămadă
  • boia afumată 1 lingura
  • fulgi de chilli 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • semințe de fenicul 1 lingura, prajita intr-o tigaie uscata
  • vin roșu 2 linguri
  • ulei
  • kale o mână bună, uscată și mărunțită
  • iaurt simplu plin de grăsimi 300 g
  • măcriș sălbatic 30 g, spălate și mărunțite fin (sau ½ linguriță de semințe de fenicul zdrobite sau sumac)
  • piper negru 1 lingurita, proaspat macinata
  • făină de pâine tare 200 g
  • seminte de chimen 1 lingura
  • zahăr pudră 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chorizo, puneți primele 7 ingrediente într-un castron mare cu 1 linguriță de sare și amestecați bine folosind o lingură de lemn. Transferați amestecul într-un recipient de plastic de 1 litru, împachetați-l bine și acoperiți cu un capac. Se da la rece si se lasa la marinat cel putin 24 de ore.

  • Pasul 2

    Pentru a face labneh, puneți într-un castron iaurtul, măcrișul (sau fenicul sau sumac, dacă îl înlocuiți) și piper negru și amestecați bine. Tapetați o sită cu pânză de brânză, muselină sau o cârpă J curată. Pune sita peste un bol și pune amestecul de iaurt în centru. Strângeți marginile și legați-le într-un mănunchi strâns. Puneți o farfurie mică deasupra pentru a o cântări, apoi lăsați-l la rece timp de 24 de ore pentru a permite zerului să se scurgă în vasul de dedesubt.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3½. Pentru a face pâinea crocantă, amestecați făina și 200 ml apă pentru a obține un aluat fin, apoi adăugați semințele de chimen, zahărul și 1 linguriță de sare. Tapetați două tăvi de copt cu hârtie de copt (nu ungibilă pentru că se va lipi), ungeți cu puțin ulei, apoi turnați aluatul neted în mod egal în cele două tăvi și întindeți cu o spatulă pentru a face un strat uniform. Coaceți 20-25 de minute până devin crocante și aurii. Rupe în cioburi.

  • Pasul 4

    Se încălzește 1 lingură de ulei de rapiță sau de măsline într-o tigaie, se adaugă amestecul de chorizo ​​și se fierbe timp de 10 minute, amestecând pentru a nu se prinde de fundul tigaii. Scoateți labneh-ul din frigider, scoateți-l din muselină și aruncați zerul scurs. Prăjiți varza într-o piscină mică de ulei până devine crocantă. Se scurge pe un prosop de hârtie și se condimentează cu câte un praf de zahăr, sare și piper.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, împărțiți chorizo-ul în 4 farfurii și însoțiți-l cu linguri de labneh, pâine crocantă cu care se gătește și presărați peste varză prăjită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 473
  • Carbohidrați 44.4g
  • Proteină 31.8g
  • Gras 17.8g
  • Sare 2.9g
  • Saturate 5.8g
  • Fibră 1.5g
#Chorizo #labneh #și #pâine #crocantă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *