Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de clătite cu espresso

Clatite espresso

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cafeaua și ciocolata sunt o modalitate rapidă și ușoară de a face clătitele să se simtă mai mature, iar alunele oferă o textură grozavă. Perfect în orice perioadă a anului


Încercați aceste clătite espresso ușoare, apoi verificați crêpele noastre clasice, clătite americane, crêpes suzette si mai multe retete de clatite.
Pregătiți espressoul folosind selecția noastră de espressoare testate și testate, folosind capsule de cafea ecologice.

Ingrediente

  • făină simplă 120 g
  • praf de copt 1 lingura
  • zahăr pudră 1 lingura
  • ouă 2
  • espresso dublu 1 doză sau 2 linguri de cafea instant dizolvată în 2 linguri de apă
  • lapte 200 ml
  • crema dubla 150 ml
  • ciocolata neagra 100g, tocat
  • alune de padure o mână, unele tocate și prăjite, altele lăsate întregi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, praful de copt, zahărul, ouăle, cafeaua și laptele într-o cană și amestecați până la aluat. Odihnește-te timp de 10 minute. Încinge ușor smântâna și ciocolata.

  • Pasul 2

    Se încălzește o omletă antiaderentă sau o tigaie de 15 cm cu un buton de unt și se toarnă suficient aluat (se subțiază dacă este nevoie) pentru a acoperi baza cratiței într-un strat subțire (aproximativ 2 linguri) – răsturnează tigaia pe măsură ce turnați, astfel încât să obțineți un strat uniform. Gătiți aproximativ 30 de secunde sau până când aluatul se întărește și partea inferioară începe să se coloreze, apoi întoarceți și gătiți cealaltă parte până se colorează. Repeta. Pe fiecare farfurie se pun 3 clatite si se presara cu alune prajite tocate. Se toarna peste sosul de ciocolata si se presara cu nuci intregi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 537
  • Gras 35.5g
  • Saturate 17g
  • Carbohidrați 46,5g
  • Fibră 2g
  • Proteină 10.7g
  • Sare 0,55g
#Clatite #espresso
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *