Tipul bucătăriei:
Cod de prăjit și sos romesco cu sos de măsline și migdale
- servește 2
- Uşor
Încercați această rețetă de inspirație italiană de Paul Hood, bucătar-șef la Hai Cenato, cel mai recent restaurant al lui Jason Atherton. Este rapid, ușor și plin de aromă … perfect pentru o cină showstopper
Ingrediente
- cod 2 bucăți de file fără piele (aproximativ 150g fiecare)
- ulei de masline
Sos Romesco
- șalote 2, tocate aproximativ
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- fileuri de hamsii 6
- frunze de cimbru culese și tocate pentru a face 1 lingură
- ardei piquillo 1 borcan, scurs
- migdale 50g, prăjit
- ulei de masline 100 ml
Îmbrăcăminte de măsline
- măsline verzi fără sâmburi 65g, înjumătățit
- măsline negre fără sâmburi 65g, înjumătățit
- migdale în fulgi 65g, prăjit
- fileuri de hamsii 4, tocat
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, frunze culese
- ulei de măsline extra virgin 50 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul romesco, puneți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și prăjiți șalotele și usturoiul cu un praf de sare timp de câteva minute până se înmoaie, apoi adăugați hamsia și cimbru și gătiți încă un minut.
-
Pasul 2
Adăugați ingredientele rămase și fierbeți ușor timp de 20 de minute. Condimentați și amestecați cu un piure și treceți printr-o sită fină de metal. Țineți-vă cald.
-
Pasul 3
Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de măsline într-un castron.
-
Pasul 4
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu, ungeți ușor codul și condimentați bine, apoi prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii și fierte.
-
Pasul 5
Serviți codul deasupra sosului romesco și terminați cu sosul.
Informatii nutritionale
- Kcals 1453
- Gras 125g
- Saturează 15.9g
- Carbohidrați 31,8g
- Zaharuri 22.8g
- Fibră 6.6g
- Proteină 46,8g
- Sare 4.7g