Skip to content

Tipul bucătăriei:

confit de rață cu linte fiartă

Confit de rață a lui John Torode cu linte fiartă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acest lucru poate dura puțin mai mult decât rețeta medie, dar confitul de rață de la John Torode merită din plin așteptarea. Cea mai mare parte a muncii este făcută cu mult timp în avans, ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune grozavă de petrecere.


Ingrediente

  • semințe de chimen 1 lingurita, prajita uscata
  • seminte de coriandru 1 lingura, prajita uscata
  • sare gema 100 g
  • cimbru o grămadă mică
  • boabe de ienupăr 3, zdrobite (uita-te in sectiunea condimente)
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • pulpe de rață 6
  • grăsime de gâscă sau grăsime de rață aproximativ 700g, (cauta-l in cutii sau borcane)
  • foi de dafin 2
  • boabe de piper negru 1 lingura

Linte fiartă

  • ulei de masline
  • cepe roșii 2, tocate fin
  • țelină 1 tulpină, tocată mărunt
  • morcov 1, tocat fin
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • cimbru o mână de frunze
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • linte Puy 300 g
  • rosii 5, sferturi
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Începe cu o zi înainte. Se zdrobesc ușor condimentele și se amestecă cu sarea, cimbrul, boabele de ienupăr și usturoiul. Frecați amestecul peste pulpele de rață și lăsați timp de 24 de ore, răsturnând de două ori.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Șterge bine rata cu hârtie de bucătărie (nu spălați) și uscați. Acoperiți cu grăsime de gâscă, adăugați dafinul și boabele de piper și gătiți aproximativ 3 ore, sau până când carnea aproape că se desprinde de os. Se lasa la racit in grasime si se da la rece.

  • Pasul 3

    Pentru a face lintea, se încălzește un strop de ulei într-o tigaie grea și se transpira ușor legumele, usturoiul și cimbrul până se înmoaie. Adăugați oțetul de vin roșu și lintea. Acoperiți cu apă apoi aduceți la fiert ușor. Adăugați roșiile și fierbeți foarte ușor până se înmoaie cu puțină mușcătură. Se amestecă pătrunjelul.

  • Pasul 4

    Când vreți să serviți rata, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Scoateți pulpele din grăsime, răzuind cea mai mare parte. Puneți-le cu pielea în sus pe o tavă de prăjire, apoi gătiți-le timp de 30-40 de minute până devin crocante și aurii. Servește pulpele de rață cu lintea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 917
  • Gras 69,4g
  • Saturate 18.8g
  • Carbohidrați 31.5g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 43.7g
  • Sare 0,89g
#Confit #rață #lui #John #Torode #linte #fiartă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *