Tipul bucătăriei:
Confitați piciorul de rață Gressingham, fasole haricot și sos de rață de anason stelat
- servește 4 persoane
- Uşor
Gătitul consistent al țării Falcon oferă mâncăruri confortabile de casă perfecte – încercați acest fel de mâncare impresionant de rață de la restaurantul Herefordshire. Păstrați grăsimea de rață rămasă din confit pentru a face cartofi prăjiți
Citiți recenzia noastră despre restaurant despre The Falcon aici …
Ingrediente
- sare de mare 2 linguri
- cimbru 1 buchet, frunze culese
- foi de dafin 2
- boabe de piper alb 1 linguriță
- anason stelat 1
- ornaj 1, zestat
- Picioare de rață Gressingham 4
- grăsime de rață 500 ml
FASOLE HARICOT
- fasole uscată 300g
- unt 100g tocat, cubulat
- morcov 1 mare, tocată mărunt
- țelină 1 băț, tocat mărunt
- ceapă 1 mic, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cimbru o crenguță
- anason stelat 2
- frunza de dafin 1
- stoc de rață sau carne de vită 300ml
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă, tocată mărunt
- arpagic ½ o grămadă, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați sarea, frunzele de cimbru, dafinul, boabele de piper, anasonul stelat și coaja de portocală într-un castron, apoi acoperiți bine pulpele de rață. Acoperiți și răciți timp de 24 de ore.
-
Pasul 2
Între timp, puneți fasolea uscată într-un castron și acoperiți-o cu multă apă rece. Se lasă la macerat peste noapte.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz 2 și spălați ușor marinada de pe picioarele de rață sub apă curentă rece. Puneți într-o tavă sau tigaie adâncă, astfel încât picioarele de rață să se potrivească bine, apoi acoperiți cu suficientă grăsime de rață pentru a vă scufunda complet. Puneți un capac pe tigaie sau acoperiți tava cu folie și dați-o la cuptor timp de 3 ore.
-
Pasul 4
În timp ce rațele gătesc, puneți fasolea înmuiată într-o tigaie, acoperiți cu apă și gătiți timp de 45 de minute-1 oră sau până când tocmai s-a fiert.
-
Pasul 5
Încălziți untul într-o tigaie și gătiți toate legumele, usturoiul, cimbru, anasonul stelat și dați cu un pic de condimente timp de 10 minute până se înmoaie. Scurgeți fasolea, apoi răsturnați-le și 100ml de apă de gătit în legume și adăugați rațul sau bulionul de vită. Aduceți la fierbere, condimentați și păstrați cald.
-
Pasul 6
Scoateți cu grijă pulpele de rață din grăsime, puneți-le pe o tavă de copt și ridicați cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Prăjiți pulpele de rață timp de 15-20 de minute sau până când sunt cu adevărat aurii și crocante.
-
Pasul 7
Se amestecă ierburile prin fasole, se linge în boluri puțin adânci, apoi se acoperă cu picioarele de rață crocante.
Informatii nutritionale
- Kcals 741
- Gras 44.1g
- Saturează 20.1g
- Carbohidrați 35.7g
- Zaharuri 4.9g
- Fibră 17.8g
- Proteină 41.4g
- Sare 1.7g