Tipul bucătăriei:
Congee de rață
- serveste 2
- Uşor
Găsit în toată Asia, congee este în esență un bol reconfortant de terci de orez. În mod tradițional, este doar orezul și este un fel de ciorbă, dar această rețetă folosește supa de pui pentru a găti orezul și îl servește cu confit de rață. O bază versatilă se pretează la atât de multe variante diferite; poți face ce vrei cu ea – încearcă să adaugi sos iute și un ou curgător
Încercați această rețetă de congee de rață, apoi consultați-ne rață hoisin, rață friptă cu cinci condimente, Rață la Peking si altul retete de rață.
Ingrediente
- orez iasomie 150 g
- supă de pui 1,1 litri
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, decojite
- pulpă de rață confit sau pulpă de rață 1
- ceapa verde 2, feliate fin
- alune de padure o mână, prăjită și tocată
- coriandru o mână de frunze
- ouă 2, fierte moale și tăiate la jumătate
- sos de soia a servi
- sos iute a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pune orezul într-o tigaie mare cu supa de pui și un buton de ghimbir, apoi lasă la fiert. Gatiti, amestecand din cand in cand, timp de 1 ora, sau pana cand amestecul pare terci subtire. Așa cum este, se va îngroșa, așa că dacă îl preferați subțire, lăsați-l jos după cum trebuie.
-
Pasul 2
În timp ce se gătește orezul, se încălzește cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4, se pune pulpa de rață confit sau crudă într-o tavă și se prăjește până devine crocantă (rața crudă va dura aproximativ o oră să se gătească). Tăiați-l în jumătate prin articulație, scoateți oasele și tăiați-l în bucăți. Tăiați bucățile de ghimbir rămase în bețe de chibrit. Împărțiți congee-ul în două boluri și adăugați rața, ouăle și alte toppinguri. Se imbraca cu sos de soia si sos iute.
Informatii nutritionale
- Kcals 561
- Gras 16.4g
- Saturate 3.8g
- Carbohidrați 58,7g
- Fibră 3.6g
- Proteină 42,8g
- Sare 1.7g