Skip to content

Tipul bucătăriei:

1161

Coq au vin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Catrin Thorndike ne împărtășește rețeta ei autentică de coq au vin francez. Pulpele de pui, panceta, prazul și morcovii sunt gătite cu vin roșu și coniac. Delicios.


Ingrediente

  • ulei de masline
  • unt
  • cuburi de panceta 150 g
  • pulpe de pui fără piele și dezosate 8
  • praz 2 mari, tăiate în bucăți de 1 cm grosime
  • morcovi 4, tăiați în felii de 1 cm grosime
  • eşalotă 250 g decojite, tăiate la jumătate dacă sunt mari
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • cimbru 1 crenguță
  • foi de dafin 2
  • vin roșu 1 sticlă Beaujolais, cum ar fi Fleurie
  • ciuperci nasturi 150 g, tăiate
  • coniac pahar mic
  • faina de porumb pentru ingrosare
  • pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge o strop de ulei de măsline și un buton de unt într-o tigaie mare. Adăugați cuburile de pancetta și prăjiți până devin crocante. Îndepărtați excesul de grăsime/piele de pe pulpele de pui. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă în tigaie și se prăjește până se rumenește.

  • Pasul 2

    Adăugați toate legumele în pui, împreună cu usturoiul zdrobit, cimbru și foile de dafin. Adăugați sticla de vin roșu (dacă puiul nu este acoperit complet, va trebui să adăugați mai mult vin). Acoperiți și fierbeți timp de 30-40 de minute.

  • Pasul 3

    Adăugați ciupercile și fierbeți încă 10-15 minute. Adăugați coniacul.

  • Pasul 4

    Dacă doriți să îngroșați puțin sosul, fie fierbeți până când scade după bunul plac, fie amestecați 1 lingură de făină de porumb cu 100 ml de lichid, apoi reveniți în tigaie, amestecați și fierbeți până se îngroașă.

    Cand este gata de servire, presara peste patrunjel tocat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 975
  • Gras 62.4g
  • Saturate 19.4g
  • Carbohidrați 19.2g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 65,7g
  • Sare 2,67g
#Coq #vin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *