Skip to content

Tipul bucătăriei:

Côte de boeuf a lui John Torode cu eșalotă caramelizată

Côte de boeuf a lui John Torode cu eșalotă caramelizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Côte de boeuf de la John Torode cu eșalotă caramelizată este o friptură grozavă și îngăduitoare pentru doi. Căutați carne de vită care a fost maturată timp de 21-28 de zile și scoateți-o din frigider cu 30 de minute înainte de gătire.


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • banane sau eșalotă obișnuită 12 întregi, decojite
  • unt 50 g
  • cimbru o crenguță
  • foi de dafin 2
  • supa de vita 250 ml
  • coastă de vită 1, tuns (aproximativ 900g)
  • piure de cartofi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se prajesc salota la foc mare pana capata o culoare aurie. Scurgeți excesul de ulei apoi adăugați untul, cimbru, foile de dafin și niște condimente. Reduceți focul și gătiți timp de 5 minute bune întorcând și scuturând tigaia din când în când. Adăugați suficient bulion pentru a acoperi baza cratiței și lăsați să se reducă înainte de a adăuga mai mult, continuați până când eșalota este fragedă, lipicioasă și caramelizată.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 240c/ventilator 220c/gaz 8. Pentru a găti friptura, încălziți o tigaie cu grătar (chargrill) până când este foarte fierbinte. Condimentează bine carnea de vită, încorporează puțin grăsimea și apoi ține carnea de vită cu partea de grăsime în jos pe grătar. Grăsimea va începe să se topească și acest lucru va ajuta la aromatizarea exteriorului cărnii.

  • Pasul 3

    Odată ce grăsimea începe să se topească și să se carbonizeze, puneți carnea de vită pe o parte și gătiți timp de 4 minute, apoi întoarceți și gătiți pe cealaltă parte timp de 4 minute până se colorează bine. Întoarceți încă o dată, rotind ușor friptura dacă doriți să obțineți un model încrucișat frumos de la grătar. Gătiți timp de 2 minute, apoi răsturnați și dați la cuptor pentru 6 minute pentru rar, 8 minute pentru rar mediu. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a feli și de a servi cu eșalotă și puțin piure cremos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 881
  • Gras 63,9g
  • Carbohidrați 2.7g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 74.1g
  • Sare 2g
#Côte #boeuf #lui #John #Torode #eșalotă #caramelizată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *