Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de cotlet picant de miel cu vinete afumate

Cotlet de miel condimentat cu vinete afumate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Am acoperit aceste cotlet într-o marinată picantă pentru o rețetă de încălzire a iernii. Serviți cu vinete afumate pentru o idee grozavă distractivă

Evaluarea noastră
5,0 din 5 stele 5.0

Faceți aceste cotlet de miel condimentat cu vinete afumate, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi musaca noastră clasică.

Ingrediente

  • cotlet de miel 12, tuns francez
  • Iaurt grecesc sau mentă a servi
  • coriandru frunze de decorat
  • coriandru 1 lingura
  • semințe de chimen 1 lingura
  • garam masala 1 lingura
  • păstăi de cardamom 3
  • mentă 1/2 grămadă mică
  • pătrunjel 1/4 grămadă mică
  • coriandru 1/2 grămadă mică
  • jalapeños sau ardei iute verzi 2, tocat grosier
  • lămâie coaja de 1/2
  • ghimbir bucata de 2 cm
  • ulei de măsline eu să leg
  • vinete 2
  • semințe de chimen o ciupitura
  • frunze de cimbru o ciupitura
  • usturoi 2 cuișoare
  • tahini 1 lingura de pasta

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face marinada, prăjiți coriandru, chimen, garam masala și cardamomul într-o tigaie. Puneți restul ingredientelor într-un blender, turnați condimentele prăjite și amestecați cu puțin ulei de măsline până se formează o pastă. Utilizați pentru a acoperi cotleturile. Marinați timp de 24 de ore.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se încălzește o tigaie și se ard vinetele ușor peste tot până aproape se ard. Pune-le pe o tava de copt si coaci la cuptor pana se inmoaie complet, aproximativ 30 de minute. Răciți, apoi răzuiți carnea și puneți-o într-un blender sau robot de bucătărie. Prăjiți chimenul și adăugați-l în vinete cu restul ingredientelor. Se amestecă până se înmoaie, apoi se condimentează.

  • Pasul 3

    Încinge o grătar la mare. Prăjiți cotleturile timp de 3 minute pe fiecare parte, astfel încât să rămână roz în interior. Reîncălziți piureul și serviți cu cotlet, iaurt și frunze de coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 555
  • Gras 44,5g
  • Carbohidrați 3.1g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 36.8g
  • Sare 0,3g
#Cotlet #miel #condimentat #vinete #afumate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *