Tipul bucătăriei:
Cotlet de miel condimentat cu vinete afumate
- serveste 6
- Uşor
Am acoperit aceste cotlet într-o marinată picantă pentru o rețetă de încălzire a iernii. Serviți cu vinete afumate pentru o idee grozavă distractivă
Faceți aceste cotlet de miel condimentat cu vinete afumate, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi musaca noastră clasică.
Ingrediente
- cotlet de miel 12, tuns francez
- Iaurt grecesc sau mentă a servi
- coriandru frunze de decorat
- coriandru 1 lingura
- semințe de chimen 1 lingura
- garam masala 1 lingura
- păstăi de cardamom 3
- mentă 1/2 grămadă mică
- pătrunjel 1/4 grămadă mică
- coriandru 1/2 grămadă mică
- jalapeños sau ardei iute verzi 2, tocat grosier
- lămâie coaja de 1/2
- ghimbir bucata de 2 cm
- ulei de măsline eu să leg
- vinete 2
- semințe de chimen o ciupitura
- frunze de cimbru o ciupitura
- usturoi 2 cuișoare
- tahini 1 lingura de pasta
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face marinada, prăjiți coriandru, chimen, garam masala și cardamomul într-o tigaie. Puneți restul ingredientelor într-un blender, turnați condimentele prăjite și amestecați cu puțin ulei de măsline până se formează o pastă. Utilizați pentru a acoperi cotleturile. Marinați timp de 24 de ore.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se încălzește o tigaie și se ard vinetele ușor peste tot până aproape se ard. Pune-le pe o tava de copt si coaci la cuptor pana se inmoaie complet, aproximativ 30 de minute. Răciți, apoi răzuiți carnea și puneți-o într-un blender sau robot de bucătărie. Prăjiți chimenul și adăugați-l în vinete cu restul ingredientelor. Se amestecă până se înmoaie, apoi se condimentează.
-
Pasul 3
Încinge o grătar la mare. Prăjiți cotleturile timp de 3 minute pe fiecare parte, astfel încât să rămână roz în interior. Reîncălziți piureul și serviți cu cotlet, iaurt și frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 555
- Gras 44,5g
- Carbohidrați 3.1g
- Fibră 2.4g
- Proteină 36.8g
- Sare 0,3g