Tipul bucătăriei:
Cotlete de porc marinate în stil mexican
- serveste 6
- Uşor
Încearcă rețeta impresionantă a Thomasinei Miers de cotlete de porc într-o marinată de lime și ancho. Ancho este un chilli poblano uscat care conferă preparatului o aromă dulce și pământească. Gătit-o pe grătar sau pe grătar pentru un gust delicios carbonizat
Încercați cotletele de porc în stil mexican de la Thomasina Miers cu rețeta ei caldă de salată nouă de cartofi. Consultați, de asemenea, cotlete de porc prăjite, cotlete de porc la cuptor, cotlete de porc glazurate cu soia și mai multe rețete de cotlet de porc.
Ingrediente
- cotlete de porc 6, cele groase
- ceapa rosie 1 mare, feliat fin
- ridiche 150 g, feliate fin
- pătrunjel mana mica, tocata
MARINADA
- ardei iute ancho 4 mari, semințele îndepărtate
- oregano un pumn mic de frunze, tocate
- crengute de cimbru pumn mic, cu frunzele culese
- semințe de fenicul 1 linguriță, zdrobită
- sare de mare 1 lingura
- usturoi 2 cuișoare
- portocale 1, suc
- lămâie verde 2, suc
- zahăr Demerara ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face marinada, rupeți ardeii iute în bucăți și prăjiți-i ușor într-o tigaie fierbinte și uscată timp de un minut sau două până când încep să-și elibereze mirosul. Se ia de pe foc și se toarnă apă clocotită cât să se acopere, apoi se lasă la macerat timp de 10 minute. Scurgeți și amestecați cu restul ingredientelor pentru marinată, apoi marinați carnea de porc peste noapte sau timp de cel puțin 4 ore.
-
Pasul 2
Se încălzește o tigaie până când devine fierbinte. Cotletele se fierb in reprize, cam 3-6 minute pe fiecare parte in functie de marimea lor, apoi se lasa la odihnit cel putin 5 minute sub folie. Ar trebui să fie în continuare fragede la mijloc. Deși nu doriți să le mâncați puțin gătite, carnea de porc este cel mai bine consumată când este roz și suculen în mijloc, nu albă și gătită. Se serveste deasupra cu ceapa, ridichi si patrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 482
- Gras 28.5g
- Carbohidrați 3.7g
- Fibră 0,8g
- Proteină 52.9g
- Sare 1.5g