Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de crema de portocale caramel

Cremă caramel cu portocale și tequila

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Crème caramel este foarte populară în Mexic. Coaja de portocală accentuează aroma acestei rețete de la Thomasina Miers, căreia puțină tequila în caramel îi conferă o aromă mai bogată, mai profundă.


Ingrediente

cremă

  • tot laptele 700 ml
  • pastaie de vanilie împărțit în jumătate
  • coaja de portocala 4 benzi
  • ouă întregi 4
  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr tos auriu 50 g

TEQUILA CARAMEL

  • zahăr tos auriu 120 g
  • tequila 50 ml (de preferință tequila învechită – anejo sau reposado, disponibilă pe drinkon.com)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti laptele, pastaia de vanilie si coaja de portocala intr-o tigaie si aduceti la fiert usor. Luați de pe foc, acoperiți și lăsați aromele să se infuzeze cel puțin o jumătate de oră înainte de utilizare (poți face acest lucru cu o zi înainte dacă o dați la frigider). Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2.

  • Pasul 2

    Pentru a face caramelul, puneți într-o tigaie zahărul, jumătate din tequila și 100 ml apă. Se încălzește ușor până se topește zahărul, apoi se ridică focul și se fierbe fără a amesteca până când lichidul capătă o culoare de caramel închis. Adaugă tequila rămasă, având grijă să întorci tigaia de la tine, deoarece caramelul s-ar putea să stropească. Se încălzește din nou caramelul pentru a scăpa de eventualele cocoloașe și se toarnă rapid în 6 rame încălzite, răsturnând formele astfel încât caramelul să acopere părțile laterale și fundul (nu vă faceți griji dacă se întărește).

  • Pasul 3

    Bateți ouăle și zahărul împreună. Răzuiți semințele de vanilie în laptele infuzat (mai întâi scoateți păstăia și coaja) și reîncălziți-o până când este fierbinte, dar nu fierbe. Se bate laptele în ouă, se strecoară și se toarnă în rame.

  • Pasul 4

    Acoperiți fiecare ramekin cu folie. stați într-o tavă de prăjire și turnați apă până ajunge la ⅓ din partea exterioară a ramekinelor. Coaceți timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se răcește dacă mănânci mai târziu. Treceți ușor un cuțit pe părțile laterale înainte de a transforma caramelele pe o farfurie.


    S-ar putea sa-ti placa si


    Marquise de ciocolată cu cremă engleză de cafea și pralină cu vârf de cacao

    Mini fripturi cu crème fraîche

    Sandvișuri cu înghețată cu mure ondulate

    Cele mai bune rețete de tarte dulci

    Tarte cu piña colada

Informatii nutritionale

  • Kcals 317
  • Gras 13.5g
  • Carbohidrați 35.1g
  • Proteină 11.2g
  • Sare 0,29g
#Cremă #caramel #portocale #și #tequila
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *