Skip to content

Tipul bucătăriei:

24355

Crema set de iasomie cu sorbet de capsuni

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de cremă cu iasomie cu sorbet de căpșuni vine de la Bulrush, Bristol. Este puțin o provocare, dar un fel de mâncare grozav de vară, iar munca grea va da roade.


Ingrediente

SOS DE CAPSUNI

  • căpșune 280 g, decorticat și tăiat la jumătate
  • zahăr pudră 50 g
  • lămâie 1, cu coaja si zeama

SORBET DE CAPSUNI

  • piure de capsuni 500 g
  • stabilizator de sorbet 5g

SET DE CASTARD DE IASOMINA

  • tot laptele 265 ml
  • crema dubla 265 ml
  • zahăr tos auriu 80 g
  • esență de iasomie 3 picaturi
  • ou 1
  • galbenusuri de ou 100 g (aproximativ 5)

A DECORA

  • biscuiti cu ghimbir sau biscotti 8, sfărâmat
  • căpșună 4, feliate
  • flori comestibile opțional

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Pentru sos amestecati capsunile, zaharul, coaja si zeama de lamaie si 40ml apa. Se varsa intr-o tava de copt, se acopera cu folie si se fierbe 5-10 minute, pana se inmoaie. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară printr-o sită, aruncând solidele. Pune lichiorul intr-o tigaie si reduce la jumatate apoi lasa sa se raceasca. Se toarnă în ulcioare și se da la rece până când este gata de servire.

  • Pasul 2

    Pentru sorbet, amestecați piureul cu stabilizatorul într-un robot de bucătărie sau lichidator, apoi amestecați într-o mașină de înghețată până se îngheață. Scoateți din aparatul de înghețată și puneți într-un recipient congelabil în congelator până când sunteți gata de utilizare.

  • Pasul 3

    Pentru crema fixa, aduceti la fiert laptele, smantana, 40 g zahar si iasomia. Între timp, bateți zahărul rămas, oul și gălbenușurile.

  • Pasul 4

    Se toarnă încet lichidul fierbinte peste ouăle bătute și zahărul, amestecând continuu. Se toarnă într-o cană, apoi se lasă să se odihnească câteva minute. Îndepărtați orice spumă de la suprafață cu o lingură. Se toarnă uniform în 4 rame de metal de 125 g. Puneți ramekinele într-o tavă de prăjire și umpleți tava cu apă clocotită la 1 cm de partea de sus a vaselor. Îndepărtați orice bule care s-au ridicat la suprafață, apoi gătiți la cuptor timp de 30-35 de minute. Scoateți din cuptor și apăsați ușor unul dintre rame pentru a vă asigura că crema nu se clătina prea mult. Ar trebui să fie complet fixate și să arate ca jeleu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, treceți cu un cuțit pe părțile laterale ale ramekinelor, scufundați-le într-un castron cu apă clocotită pentru câteva secunde (sau folosiți o torță). Răsturnați cremele pe farfurii foarte ușor și dați-le o lovitură ușoară pentru a lăsa crema întărită să cadă din formă. Pune din nou la frigider pentru 10 minute pentru a se întări din nou dacă este nevoie.

  • Pasul 6

    Se fărâmițează biscuiții cu ghimbir sau biscottii deasupra. Adaugă o lingură de sorbet, câteva felii de căpșuni și flori comestibile pentru a decora. Se serveste cu sosul de capsuni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 777
  • Gras 51.1g
  • Saturate 27.7g
  • Carbohidrați 63,9g
  • Zaharuri 55g
  • Fibră 8.4g
  • Proteină 11.1g
  • Sare 0,4g
.
#Crema #set #iasomie #sorbet #capsuni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *