Skip to content

Tipul bucătăriei:

Creveți à la spetsiota

Creveți à la spetsiota

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă de creveți à la spetsiota vine de la Estiatoria Milos, un restaurant grecesc cu fructe de mare cu filiale în Atena, New York, Miami și Londra. Acesta este un fel de mâncare clasic, simplu, cu creveți fierți în sos de roșii, feta și oregano. Este super rapid de făcut, dar este plin de arome delicioase


Ingrediente

  • ceapă 1 mare, feliat subțire
  • ulei de măsline extra virgin
  • roșii coapte 3 mari, rase
  • vin alb sec bun 11/2 pahare
  • oregano grecesc uscat 2 linguri
  • piper alb
  • creveți mari cruzi curățați 700g
  • feta 200g, maruntita
  • pătrunjel cu frunze plate tocate fin pentru a face 2 linguri
  • pâine crustă a servi
  • felii de lămâie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa într-o tigaie cu 5 linguri ulei de măsline la foc mic până se înmoaie, dar nu se rumenește.Adăugați roșia și gătiți la foc mediu-mare până când sosul s-a îngroșat puțin, apoi adăugați vinul și oregano, condimentați cu piper alb. si sare si se fierbe 2-3 minute.

  • Pasul 2

    Adăugați creveții și gătiți până când devin roz și tocmai gata. Adăugați cea mai mare parte din feta, amestecați-o în sos și gătiți timp de două minute sau până când feta începe să se topească.

  • Pasul 3

    Se presară peste restul de feta, împreună cu pătrunjelul tocat și se servesc cu crusta de pâine și câteva felii de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 308
  • Gras 16.9g
  • Saturate 6.1g
  • Carbohidrați 6g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 26.8g
  • Sare 1.8g
#Creveți #spetsiota
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *