Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de croșete de mazăre cu Feta și Menta Mayo

Crochete de mazăre și Yorkshire Fettle cu maion de menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Impresionați-vă oaspeții cu aceste crochete clare, brânzeturi, cu o baie vibrantă de mentă de la restaurantul Islington, magazinele Linden


Yorkshire Fettle este o brânză de oaie cremoasă, ascuțită, asemănătoare feta, făcută de Shepherd’s Purse. Merită să căutați pentru aroma sa picantă sau puteți folosi un feta de bună calitate în locul său.

Ingrediente

  • unt 50g, tocat mărunt
  • șalotă 1, tocat
  • făină simplă 60g
  • faina de porumb 1 linguriță
  • tot laptele 350ml
  • mazăre (proaspătă sau decongelată din congelată) 100g, aproximativ pulsat într-un robot de bucătărie
  • Yorkshire Fettle sau feta 75g, sfărâmat
  • sos de menta 1 linguriță
  • făină simplă 50g
  • ouă 2, bătut
  • pesmet uscat 75g
  • ulei pentru prăjire adâncă
  • lăstari de mazăre o mână

MINT MAYO

  • gălbenuș de ou 1
  • Muștar englezesc 1 linguriță
  • oțet de cidru 1 linguriță
  • ulei vegetal 250ml
  • sos de menta 2 lingurițe sau mai mult după gust

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie și gătiți șalota la foc mic timp de 5 minute sau până se înmoaie. Adăugați ambele făină și gătiți, amestecând, încă 5 minute. Adăugați laptele, încetul cu încetul, amestecând până când aveți un sos neted. Gatiti la foc mic timp de 10-15 minute sau pana devine gros si poate fi atins fara a fi lipicios. Se întinde pe o tavă pentru a se răci.

  • Pasul 2

    Odată răcit, vârf într-un castron și adăugați mazărea blitzed, brânza mărunțită și sosul de mentă, apoi condimentați și amestecați bine. Acoperiți și răciți cel puțin o oră.

  • Pasul 3

    Folosind mâini curate și umede, rulați amestecul în 16 bile. Puneți făina, ouăle și pesmetul în boluri separate, apoi aruncați bilele prin fiecare în această ordine. Se pune pe o tavă și se răcește o oră.

  • Pasul 4

    Pentru a face maiaua, puneți gălbenușul de ou, muștarul și oțetul într-un castron mare și bateți. Adăugați treptat uleiul, foarte încet la început, amestecând până când este gros și lucios, adăugând 1 linguriță de apă rece dacă este puțin groasă. Se amestecă prin sosul de mentă. Acest lucru va face mai multă maion decât aveți nevoie pentru rețetă, dar va păstra la frigider timp de o săptămână.

  • Pasul 5

    Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/ 3 pline cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Prăjiți bilele, în loturi, timp de 2-3 minute sau până se rumenesc, apoi scurgeți-le pe hârtie de bucătărie. Se servește cu lăstarii de maion și mazăre.

Informatii nutritionale

  • Kcals 781
  • Gras 59.6g
  • Saturează 14.6g
  • Carbohidrați 43,7g
  • Zaharuri 7.5g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 16g
  • Sare 1.2g
.
#Crochete #mazăre #și #Yorkshire #Fettle #maion #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *