Skip to content

Tipul bucătăriei:

Croșetă de iepure pe o farfurie mare de servire albastră cu o garnitură de pesto proaspăt

Croșetă de iepure cu pesto proaspăt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca gustare
  • Puțin efort

Acesta a fost în meniul la Cin Cin (un restaurant italian din Brighton) încă din prima zi și este de departe cel mai popular fel de mâncare de acolo.


Faceți această rețetă de croșetă de iepure, apoi încercați mai multe dintre rețetele noastre italiene aici.

Ingrediente

CROCHETA

  • picioare de iepure (comandați de la măcelar) 3
  • ceapă 1, tocat grosier
  • usturoi ½ bec
  • țelină 1 baton, tocat grosier
  • praz 1, tocat grosier
  • supă de pui 750 ml
  • unt nesarat 125 g
  • făină simplă 75 g
  • tot laptele 50 ml
  • parmezan 100 g, ras fin

PESTO

  • busuioc o gramada
  • parmezan 50 g, ras fin
  • nuci de pin 50 g, prăjită
  • lămâie ½, suc
  • ulei de masline (nu extravirgin) 150 ml

PANÉ

  • făină simplă 75 g
  • ouă 2, bătut
  • pesmet uscat 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți pulpele și legumele de iepure într-o tigaie mare cu suficient bulion pentru a acoperi. Aduceți la fiert și gătiți timp de 2 ore sau până când carnea de pe pulpe este fragedă și cade de pe os. Treceți bulionul printr-o sită într-un dozator – veți avea nevoie de 500 ml, așa că dacă s-a redus puțin, completați-l cu apă. Odată ce picioarele s-au răcit ușor, culegeți carnea de pe oase într-un bol, aruncând oasele.

  • Pasul 2

    Pentru sos, se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă făina, se fierbe ușor la foc mediu, apoi se adaugă treptat bulionul, câte puțin, amestecând bine pentru a evita cocoloașe. Odată ce a intrat tot bulionul, terminați prin adăugarea laptelui și a parmezanului ras – ar trebui să fie un sos foarte gros, cremos. Se amestecă cu iepurele, bătând pentru a rupe orice grămadă de carne. Se condimentează și se lasă să se răcească.

  • Pasul 3

    Odată ce se răcește complet, puneți-l într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm tapetată cu folie alimentară și lăsați-l la congelat până se întărește complet.

  • Pasul 4

    Faceți pesto-ul amestecând toate ingredientele, dar adăugați uleiul puțin pe rând până obțineți o consistență groasă și nu prea mult ulei în exces.

  • Pasul 5

    Scoateți terina din forma de copt pe o masă de tocat și aruncați folia alimentară. Tapetați două tăvi cu hârtie de copt. Tăiați terina în sferturi pe lungime, astfel încât să aveți patru fâșii lungi, apoi tăiați fiecare în bucăți de 2½ cm. Puneți pe tăvi și congelați din nou până se întăresc complet.

  • Pasul 6

    Pentru pané, puneți făina, ouăle și pesmetul în trei boluri separate. Rulați fiecare bucată de iepure mai întâi în făină, apoi în amestecul de ouă și apoi în pesmet. Păstrați la frigider până când este necesar (sau congelați dacă nu gătiți imediat, dar dezghețați-vă înainte de gătit). Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Prăjiți croșeta, în reprize, timp de 2-3 minute sau până când devine maro auriu și interiorul fierbinte. Se serveste cu o bucata de pesto pentru inmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 112
  • Gras 7.4g
  • Saturate 3g
  • Carbohidrați 6.5g
  • Zaharuri 0,4g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 4.6g
  • Sare 0,2g
#Croșetă #iepure #pesto #proaspăt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *