Tipul bucătăriei:
Crupă de vițel, cartofi, fasole, girolles și piure de țelină
- serveste 4
- Uşor
O rețetă frumoasă de la Alistair Craig de la The Horseshoe Inn de lângă Peebles. Îmbinați crupa de vițel perfect gătită cu un piure cremos de conopidă, girolles și fasole
Ingrediente
- țelină ½, tăiat cubulețe de 1 cm
- lapte pentru a acoperi țelina
- Anna sau alți cartofi cu ceară decojite 1kg
- unt nesarat 100 g, topit
- cimbru
- crupa de vitel 4 x 225 g bucăți
- ulei de masline
- vin alb
- supă de pui 500 ml
- girolles 200 g
- fasole lată 200 g, cu două pată
Metodă
-
Pasul 1
Într-o lingură de ulei de măsline gătiți ușor țelina cu un praf de sare timp de cinci minute. Adăugați laptele până la acoperire, aduceți la fierbere apoi reduceți focul la fiert. Gatiti pana se inmoaie, amestecati pana la un piure omogen intr-un blender si verificati condimentele.
-
Pasul 2
Tăiați cartofii subțiri pe o mandolină. Ungeți un vas de cuptor cu puțin unt topit, adăugați feliile de cartofi intercalându-le cu sare, piper, frunze de cimbru proaspăt și ungeți cu mai mult unt topit pe măsură ce stratificați. Acoperiți cu hârtie de copt și coaceți la 200C/ventilator 180C/gaz 6 aproximativ o oră sau până când se înmoaie și se străpunge ușor cu un cuțit. Țineți de cald.
-
Pasul 3
Se condimenteaza crupa cu sare de mare si se caleste cateva minute pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Transferați în același cuptor și gătiți timp de opt minute. Scoateți din cuptor și lăsați-l într-un loc cald timp de zece minute. Deglaseaza cratita cu un strop de vin alb, adauga supa de pui, apoi barbota totul si fierbe pana scade la jumatate.
-
Pasul 4
Prăjiți ciupercile în puțin ulei pentru câteva minute, apoi adăugați fasolea și gătiți încă un minut până se încălzesc. Tăiați crupa și serviți cu cartofii Anna, girolles, fasole și sosul din tigaie.