Tipul bucătăriei:
Curmale învelite în slănină cu marmeladă de gutui
- face 24
- Uşor
Aceste curmale lipicioase arată cu adevărat impresionante, dar sunt de fapt foarte ușor de făcut pentru un canape plăcut mulțimii
Ingrediente
- date medjool 24
- slănină striată 12 felii, tăiate la jumătate
Umplutura
- cârnați linguica sau gătit chorizo 200 g, coaja îndepărtată
- brânză moale 1 lingura
- manchego ras fin pentru a face 5 linguri
- castane fierte 50 g, zdrobit, plus ceva în plus pentru decorare
- frunze de salata a decora
MARMELADA DE GUTUIE
- pasta de gutui 250 g
- oțet de sherry 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face marmeladă, puneți gutuia, oțetul și un strop de apă într-o tigaie mică. Se fierbe până se topesc împreună. Misto.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se formează 24 de bile. Deschide fiecare dată și scoate piatra. Aplatizați data apăsând ușor. Pune câte 1 minge în fiecare dată. Curmalele nu vor fi suficient de mari pentru a ține mingea, dar se înfășoară cu slănină și se fixează cu un baton de cocktail pentru a o ține. Coaceți timp de 15 minute. Se serveste cu marmelada in lateral si castane si frunze de salata pentru a decor.
Informatii nutritionale
- Kcals 180
- Gras 7g
- Carbohidrați 24.8g
- Fibră 1.9g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,7g