Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de curmale invelite in bacon cu marmelada de gutui

Curmale învelite în slănină cu marmeladă de gutui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 24
  • Uşor

Aceste curmale lipicioase arată cu adevărat impresionante, dar sunt de fapt foarte ușor de făcut pentru un canape plăcut mulțimii


Ingrediente

  • date medjool 24
  • slănină striată 12 felii, tăiate la jumătate

Umplutura

  • cârnați linguica sau gătit chorizo 200 g, coaja îndepărtată
  • brânză moale 1 lingura
  • manchego ras fin pentru a face 5 linguri
  • castane fierte 50 g, zdrobit, plus ceva în plus pentru decorare
  • frunze de salata a decora

MARMELADA DE GUTUIE

  • pasta de gutui 250 g
  • oțet de sherry 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face marmeladă, puneți gutuia, oțetul și un strop de apă într-o tigaie mică. Se fierbe până se topesc împreună. Misto.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se formează 24 de bile. Deschide fiecare dată și scoate piatra. Aplatizați data apăsând ușor. Pune câte 1 minge în fiecare dată. Curmalele nu vor fi suficient de mari pentru a ține mingea, dar se înfășoară cu slănină și se fixează cu un baton de cocktail pentru a o ține. Coaceți timp de 15 minute. Se serveste cu marmelada in lateral si castane si frunze de salata pentru a decor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 180
  • Gras 7g
  • Carbohidrați 24.8g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,7g
#Curmale #învelite #în #slănină #marmeladă #gutui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *