Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Curry de mustar Malabar

Curry de mustar Malabar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Recreați această rețetă indo-chineză de la cafeneaua elegantă inspirată de Soho, Kolkata, Fatt Pundit. Merită bine să-ți faci propriul sos pentru acest curry de monkfish decadent


Încercați acest curry de monkfish de la Fatt Pundit și serviți cu okra crocantă a restaurantului pe lateral.

Ingrediente

SOS

  • ulei de cocos 50-75ml
  • ceapă 1 mediu, tocat mărunt
  • piure de ghimbir 1 lingură
  • piure de usturoi 1 lingură
  • semințe de muștar negru Sp linguriță
  • ardei iute verzi 2, feliate
  • frunze de curry 6, plus un plus de servit
  • pulbere de asafoetida ¾ lingură
  • turmeric măcinat ½ lingură
  • praf de ardei iute ½ lingură
  • coriandru 1 lingură
  • pudra de curry madras 2 linguri
  • roșii feliate 120g dintr-o cutie
  • lapte de nucă de cocos 400g tablă
  • pasta de tamarind 1 lingură
  • semințe de fenicul măcinat pentru a face ¾ lingură

MARINADA DE PEȘTI

  • şofran 5g
  • lapte 100 ml
  • coapte 250g, tăiate în două bucăți
  • ghee sau unt clarificat 2 linguri, topite și răcite
  • chipsuri de nucă de cocos prăjite 50g
  • ulei de ardei iute (opțional) pentru servire

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați șofranul în lapte într-o ceașcă mică, timp de 15 minute. Se transferă într-un castron mare, se amestecă un praf de sare, apoi se adaugă peștele și se lasă la marinat cel puțin 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 lingură de ulei de cocos într-o tigaie antiaderentă și prăjiți ceapa, ghimbirul și piureul de usturoi, semințele de muștar, ardeii iute și frunzele de curry până se rumenesc.

  • Pasul 3

    Combinați toate mirodeniile pudrate într-un castron cu puțină apă, apoi adăugați-le în tigaie și gătiți până când uleiul se separă de masala – este un bun indiciu că condimentele s-au prăjit corect. Adăugați roșiile, laptele de cocos, tamarindul și 100-150ml apă și gătiți la foc mediu, amestecând, timp de 10 minute, apoi fierbeți încă 15-20 de minute.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu-mare timp de 2 minute, apoi adăugați ghee-ul, urmat de coajă. Se prăjește 2 minute pentru a rumeni peștele, apoi se rotește cu grijă și se prăjește încă 2 minute. Transferați tigaia la cuptor și prăjiți-l pe coacăză timp de 6-8 minute, în funcție de cât de groase sunt fileurile – când este gata, peștele va fi opac și se va fulga ușor atunci când este presat cu o furculiță. Dacă nu aveți o tigaie rezistentă la cuptor, pur și simplu prăjiți peștele într-o tigaie, apoi transferați-o într-o tavă de prăjit ușor uleiată sau în tavă de copt și prăjiți-o în cuptor.

  • Pasul 5

    Odată ce sosul este gata, încingeți în două boluri de servire și așezați deasupra bucățile de monkfish prăjite. Decorați cu chipsuri de nucă de cocos prăjite, frunze de curry și ulei de ardei iute, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1131
  • Gras 92,9g
  • Saturează 71,5g
  • Carbohidrați 38.6g
  • Zaharuri 19g
  • Fibră 7.3g
  • Proteină 31.4g
  • Sare 1.2g
.
#Curry #mustar #Malabar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast