Tipul bucătăriei:
File de porc cu crustă de ierburi, morcov condimentat și legume de primăvară
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de file de porc cu crustă de ierburi, morcov condimentat și legume de primăvară vine de la restaurantul Verden din Londra. Este o cină principală ușoară, dar impresionantă.
Ingrediente
- file de porc 2, tuns
- ulei
- mustar Dijon 1 lingura
- jus de pui sau supa tare de pui 200 ml, încălzit pentru servire
- muguri de mazăre o mână, să servească
- pesmet panko 20 g, prăjită
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică
- asmăţui ½ grămadă mică (opțional)
- usturoi 1 cuișoare, ras
- tarhon tocat pentru a face 2 linguri
- morcovi 400 g, decojite și tăiate felii subțiri
- unt nesarat 50 g
- chimen măcinat 1/2 linguriță
- morcovi pui 150 g
- fasole lată 75 g, cu două pași
- mazăre proaspătă 75 g
- unt nesarat un buton
- tarhon tocat, pentru a face 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru pesmetul de ierburi, mixează toate ingredientele într-un blender, până obții un pesmet fin. Pune la o parte.
-
Pasul 2
Pasul 2
Pentru morcovul condimentat, gătiți morcovii cu untul, chimenul și 4 linguri de apă într-o tigaie acoperită până când se înmoaie. Se trece printr-o sită și se ține la cald.
-
Pasul 3
Pasul 3
Se condimentează cu generozitate fileurile de porc și se rumenesc pe toate părțile în puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Odată ce sunt rumene, se transferă într-o tavă de prăjire și se fierbe la cuptor pentru 20 de minute.
-
Pasul 4
Pasul 4
Se fierb legumele in apa cu sare pana al dente, in jur de 6 minute pentru morcovi, apoi se adauga mazarea si fasolea in ultimul minut. Scoateți și amestecați cu unt și tarhon și asezonați.
-
Pasul 5
Pasul 5
Se scoate carnea de porc din cuptor, se unge cu muștar și se odihnește 4 minute, acoperită cu folie. Rulați carnea de porc în pesmet, tăiați felii și serviți pe piureul de morcovi. Acoperiți cu legume, câțiva lăstari de mazăre și îmbrăcați cu jus.
Informatii nutritionale
- Kcals 407
- Carbohidrați 17.2g
- Proteină 38.6g
- Gras 18.7g
- Sare 1g
- Saturate 8.7g
- Fibră 7.8g