Skip to content

Tipul bucătăriei:

6663

File de porc cu crustă de ierburi, morcov condimentat și legume de primăvară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de file de porc cu crustă de ierburi, morcov condimentat și legume de primăvară vine de la restaurantul Verden din Londra. Este o cină principală ușoară, dar impresionantă.


Ingrediente

  • file de porc 2, tuns
  • ulei
  • mustar Dijon 1 lingura
  • jus de pui sau supa tare de pui 200 ml, încălzit pentru servire
  • muguri de mazăre o mână, să servească
  • pesmet panko 20 g, prăjită
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică
  • asmăţui ½ grămadă mică (opțional)
  • usturoi 1 cuișoare, ras
  • tarhon tocat pentru a face 2 linguri
  • morcovi 400 g, decojite și tăiate felii subțiri
  • unt nesarat 50 g
  • chimen măcinat 1/2 linguriță
  • morcovi pui 150 g
  • fasole lată 75 g, cu două pași
  • mazăre proaspătă 75 g
  • unt nesarat un buton
  • tarhon tocat, pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru pesmetul de ierburi, mixează toate ingredientele într-un blender, până obții un pesmet fin. Pune la o parte.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Pentru morcovul condimentat, gătiți morcovii cu untul, chimenul și 4 linguri de apă într-o tigaie acoperită până când se înmoaie. Se trece printr-o sită și se ține la cald.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Se condimentează cu generozitate fileurile de porc și se rumenesc pe toate părțile în puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Odată ce sunt rumene, se transferă într-o tavă de prăjire și se fierbe la cuptor pentru 20 de minute.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Se fierb legumele in apa cu sare pana al dente, in jur de 6 minute pentru morcovi, apoi se adauga mazarea si fasolea in ultimul minut. Scoateți și amestecați cu unt și tarhon și asezonați.

  • Pasul 5

    Pasul 5

    Se scoate carnea de porc din cuptor, se unge cu muștar și se odihnește 4 minute, acoperită cu folie. Rulați carnea de porc în pesmet, tăiați felii și serviți pe piureul de morcovi. Acoperiți cu legume, câțiva lăstari de mazăre și îmbrăcați cu jus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 407
  • Carbohidrați 17.2g
  • Proteină 38.6g
  • Gras 18.7g
  • Sare 1g
  • Saturate 8.7g
  • Fibră 7.8g
#File #porc #crustă #ierburi #morcov #condimentat #și #legume #primăvară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *