Skip to content

Tipul bucătăriei:

15030

File de porc iberic cu cartofi trintxat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de file de porc iberic cu cartofi trintxat vine de la Lobos tapas bar din piața Borough. Lobos folosește carne de porc iberică, care este mai închisă la culoare și poate fi consumată rar. Dacă folosiți carne de porc obișnuită, transferați la cuptor și prăjiți până când este gătită.


Ingrediente

  • file de porc (porc iberic dacă este posibil) 600g, tăiată
  • paprika 1 lingurita, plus un praf
  • oregano uscat 1 lingura
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • usturoi tocat pentru a face 1 lingura
  • ulei de masline
  • cartofi 500 g, decojite și tăiate cuburi
  • varza creata 150 g, tocat
  • cuburi de panceta 100 g
  • usturoi 1 cuișoare, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Marinați fileul de porc cu toate condimentele și usturoiul, 2 linguri de ulei și un praf de sare și lăsați-l la rece pentru cel puțin 2 ore, sau peste noapte, dacă este posibil.

  • Pasul 2

    Pentru trintxat, fierbeți cartofii și varza în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 20 de minute, apoi scurgeți-le și zdrobiți-le împreună.

  • Pasul 3

    Se prajeste baconul si usturoiul in 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie pana devin aurii, apoi se adauga cartofii cu varza si se amesteca bine. Dați deoparte în timp ce faceți carnea de porc.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Scoateți carnea de porc din marinată și prăjiți fileul de porc într-o tigaie încinsă în 1 lingură ulei pe toate părțile timp de 10 minute. Transferați la cuptor și gătiți timp de 20-25 de minute până când sunt fierte. Daca ai un termometru pentru carne, mijlocul ar trebui sa ajunga la 70C. Se scoate din tava si se odihneste 10 minute sub folie. Reîncălziți cartofii ușor în tigaie și asezonați.

  • Pasul 5

    Carnea de porc se taie felii si se serveste cu un strop de ulei de masline si un praf de boia pentru a termina, iar cartofii in lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 472
  • Carbohidrați 21.8g
  • Proteină 40.3g
  • Gras 24.1g
  • Sare 1.5g
  • Saturate 5.5g
  • Fibră 3.3g
#File #porc #iberic #cartofi #trintxat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *