Tipul bucătăriei:
File de talpă de la Simon Rimmer cu salsa verde
- serveste 2
- Puțin efort
Talpa delicată aburită a lui Simon Rimmer primește un pic de aromă cu salsa verde ascuțită care le aduce pe toate împreună. În plus, este gata în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente
- file de talpă fără piele 2, tăiate în jumătate pe lungime
- morcov 1, feliate fin
- bulb de fenicul 1 mic, feliat fin
- ardei roșu 1, feliate fin
- lămâie ½
- salată a servi
salsa verde
- pătrunjel cu frunze plate o mână de frunze
- mentă o mână de frunze
- tarhon o mână de frunze
- capere 1 lingură, clătită și scursă
- file de hamsii 4, scurs
- mustar Dijon 1 lingura
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face salsa verde, amestecați toate ingredientele într-un robot de bucătărie, apoi adăugați treptat suficient ulei de măsline pentru a da o consistență de lingură și asezonați.
-
Pasul 2
Așezați fileurile de talpă pe o masă și asezonați bine. Se calesc morcovul, ardeiul si feniculul in apa clocotita timp de un minut apoi se scurg bine.
-
Pasul 3
Puneți o grămadă de legume la un capăt al fiecărui file, rulați și fixați cu un baton de cocktail. Se stoarce peste sucul de lamaie. Se pune pe o farfurie intr-un cuptor cu aburi acoperit si se fierbe la abur 4-6 minute sau pana cand pestele este fiert si opac. Serviți 2 fileuri de persoană cu puțină salată și salsa verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 398
- Gras 26.3g
- Saturate 4g
- Carbohidrați 10.5g
- Fibră 3.3g
- Proteină 30.5g
- Sare 2.22g