Skip to content

Tipul bucătăriei:

24955

Filo de patiserie cu capsuni, apa de trandafiri si crema de cardamom

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de aluat filo cu căpșuni, apă de trandafiri și cremă de cardamom vine de la Morito, Hackney și face un desert spectaculos


Ingrediente

  • unt 2 linguri
  • aluat filo 4 foi
  • brânză moale 150 g
  • iaurt grecesc 150 g
  • crema dubla 100 g
  • lămâi 2, suc
  • zahăr pudră 150 g (sau mai mult dacă se dorește)
  • păstăi verzi de cardamom 4, semințele îndepărtate și zdrobite
  • căpșune 300g, decorticat
  • apa de trandafiri 1-2 linguri
  • sâmburi de nuci de fistic 100g, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți untul într-o cratiță mică.

  • Pasul 2

    Puneți o foaie de aluat pe o tavă mică și ungeți generos cu untul topit. Se pune o altă foaie deasupra și se unge cu mai mult unt. Continuați să faceți acest lucru până când toate cele patru foi sunt așezate în straturi una peste alta în tavă. Întindeți aluatul cu un cuțit ascuțit în pătrate sau romburi. Acest lucru va permite aerului să intre în aluat și se va umfla în cuptor. Gatiti 15-20 de minute sau pana se rumenesc. Scoateți din cuptor și răciți.

  • Pasul 3

    Adăugați brânza moale, iaurtul, smântâna dublă, sucul de lămâie și 100 g de zahăr într-un bol de mixare. Bateți ușor ingredientele până devin netede și mătăsoase. Puteți face acest lucru cu un mixer electric sau cu un tel de mână. Se amestecă cardamomul zdrobit și se da la rece până la nevoie.

  • Pasul 4

    Capsunile se taie in patru si se pun intr-un castron. Adăugați zahărul rămas și apa de trandafiri (adăugați câte 1 linguriță pentru a obține puterea care vă place) și amestecați. Lăsați-le să stea timp de 15-20 de minute.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, stratificați aluatul, smântâna, căpșunile și fisticul între 4 farfurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 794
  • Carbohidrați 78,7g
  • Proteină 13.8g
  • Gras 45.6g
  • Zaharuri 51,8g
  • Sare 0,9g
  • Saturate 22.3g
  • Fibră 7g
.
#Filo #patiserie #capsuni #apa #trandafiri #crema #cardamom
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *