Tipul bucătăriei:

Fondant de ciocolată cu rețetă sorbet Crème Fraîche

Fondant de ciocolată cu sorbet crème fraîche

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Un mic efort

Suflați-vă prietenii cu această rețetă de fondant de ciocolată servită cu un sorbet cremos și crem. Este nevoie de un pic de efort, dar merită în totalitate. Extrem de îngăduitor, decadent și glumos, în același timp. Rețetă de Paul Hood, bucătar-șef la Hai Cenato, cel mai recent restaurant al lui Jason Atherton.


Ingrediente

Crème fraîche sorbet

  • apă 150g
  • glucoza lichida 75g
  • zahăr pudră 100g
  • emon 1, suc
  • crème fraîche 400g

Orez crocant pufos

  • crocante de orez 50g
  • zahăr pudră 50g
  • unt nesarat 10g, cubulețe
  • crema dubla 1 lingură
  • ciocolata cu lapte 25g
  • pudră de cacao 1 linguriță

Sos de ciocolata

  • ciocolata neagra 200g
  • tot laptele 175g
  • crema dubla 40ml
  • zahăr pudră 30g
  • unt nesarat 30g, cubulețe

Fondant

  • ciocolata neagra 150g
  • unt nesarat 150g
  • ouă 3
  • gălbenușuri de ouă 3
  • zahăr pudră 200g
  • făină simplă 70g
  • esenta de cafea 1/2 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sorbetul, aduceți toate ingredientele, cu excepția cremei fraîche, la fierbere și scoateți-le de pe foc. Se lasă să se răcească, apoi blitz în crème fraîche. Puneți într-o mașină de înghețată, rotiți și congelați.

  • Pasul 2

    Pentru orezul crocant, puneți orezul crocant într-un castron. Adăugați zahărul într-o tigaie la foc mediu și rotiți ușor și agitați până se dizolvă, măriți focul și urmăriți-l până când capătă o culoare caramel închisă.

  • Pasul 3

    Se amestecă untul, urmat de smântână, apoi se adaugă ciocolata. Se toarnă peste crocantele de orez și se aruncă bine. Se pudrează cu pudră de cacao, se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul, topiți ciocolata într-un vas rezistent la căldură peste o tigaie cu apă care fierbe și, într-o tigaie separată, aduceți la fiert laptele, smântâna și zahărul. Odată ce a dat în clocot, adăugați la ciocolata topită și amestecați bine. Bateți încet untul tăiat cubulețe.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Pentru fondant, topiți ciocolata și untul într-un vas rezistent la căldură peste o tigaie cu apă la foc mic.

  • Pasul 6

    Într-un castron separat, bateți ouăle, gălbenușurile și zahărul până devin palide și dublează volumul. Adăugați făina și folosiți o lingură de metal pentru ao împinge ușor, asigurându-vă că nu există bulgări.

  • Pasul 7

    Adăugați ciocolata topită la acest amestec împreună cu esența de cafea. Ulei ușor sau unt de 8, 8cm x 5cm, forme, și acoperiți ușor cu făină.

  • Pasul 8

    Lingurați în amestec suficient pentru a umple ¾ din partea laterală a matriței. Se coace la cuptor 12 minute și se servește cu sorbet, orez crocant și sos de ciocolată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1018
  • Gras 68.6g
  • Saturează 41,8g
  • Carbohidrați 86,9g
  • Zaharuri 65.7g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 10.5g
  • Sare 0,2g
.
#Fondant #ciocolată #sorbet #crème #fraîche
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast