Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

21910

Fondante de lapte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4
  • Puțin efort

Această rețetă de fondant cu lapte este super ușoară și ar merge bine cu orice fructe de sezon. Rețeta vine din Bandol, Londra


Ingrediente

  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • zahăr tos auriu 60 g
  • unt 30 g
  • galbenusuri de ou 4
  • iaurt grecesc 300 g
  • lapte condensat 150 g
  • smochine 4
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • dulceata de smochine 100 g
  • biscuiti amaretti 4

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face lemon curd, amestecați coaja de lămâie, până se fină, într-un robot de bucătărie mic. Puneți coaja, zahărul și untul într-un bol termorezistent. Așezați vasul peste o tigaie cu apă fierbinte ușor, asigurându-vă că apa nu atinge bolul. Se amestecă din când în când, până când untul s-a topit. Adăugați gălbenușurile și sucul de lămâie, amestecând continuu. Gatiti usor aproximativ 15 minute sau pana cand amestecul devine gros. Ar trebui să lase panglici în caș atunci când scoateți telul. Se lasă să se răcească, apoi se pune într-o pungă cu o duză simplă de 1 cm.

  • Pasul 2

    Amestecați iaurtul și laptele condensat într-un castron mare. Umpleți 5 căni de folie sau rame de metal cu 60 g de amestec de fondant. Puneți ramekinele pe o tavă adâncă de copt. Introduceți aproximativ 1 lingură de lemon curd în mijlocul fiecărui ramekin, apoi acoperiți cu fondantul rămas. Umpleți vasul de copt cu apă clocotită până la 1 cm sub buza ramekins și lăsați timp de 6 minute. Se scot din apa, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 2 ore, sau peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru smochine se incinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Se taie smochinele in sferturi, se pudreaza cu zahar tos si se fierbe 5-8 minute pana se aurii si se caramelizeaza.

  • Pasul 4

    Se încălzește dulceața de smochine cu 2 linguri de apă într-o tigaie mică și se aduce la fierbere pentru a slăbi dulceața. Se lasă la fiert câteva minute, apoi se amestecă până la omogenizare folosind un blender manual, adăugând puțină apă dacă este prea groasă.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, scoateți fondantul de lapte din rame, trecându-le cu un cuțit pe părțile laterale și răsturnând fondantele pe o farfurie. Se adauga smochinele caramelizate, se toarna putina reducere de dulceata de smochine peste si se sfarama peste fiecare cate un biscuit amaretti.

Informatii nutritionale

  • Kcals 430
  • Gras 19g
  • Saturate 10g
  • Carbohidrați 55.1g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 9g
  • Sare 0,3g
.
#Fondante #lapte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast