Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de frigărui de kebab de miel

Frigăruie de kebab de miel afgan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați această rețetă savuroasă de kebab de miel cu chutney de foc de castraveți. Aceste frigărui de miel impresionante provin de la bucătarul-șef Karam Sethi la noul restaurant indian, Brigadiers


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Am choor sau pudra de mango uscată este folosită ca condiment de citrice. Poate fi găsit la băcănii asiatici și pe amazon.co.uk.

Această rețetă necesită o mulțime de piei de castraveți – utilizați mijlocii de castraveți pentru a tăia un gazpașo sau într-o salată de kachumber răcoritoare pentru a merge alături de acești kebab. Puteți găsi rețete pentru ambele la olivemagazine.com.

Ingrediente

  • piper verde 1, tocat în pătrate de 4cm
  • ceapă ½, tocat în pătrate de 4cm

KEBAB

  • picior de miel (foarte slab, tăiat de toate grăsimile), 500g
  • suc de ananas 1 lingură
  • grăsime de miel 100g (întrebați măcelarul)
  • ardei iute verde ½, tocat mărunt
  • usturoi tocat mărunt pentru a face 1½ lingură
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face 1½ linguri
  • lămâie 1, ½ suc, ½ pentru a stoarce peste
  • ulei vegetal 1 lingură

CHUTNEY DE CUTRE

  • piei de castravete 300g (aproximativ 3 castraveți)
  • mentă o grămadă mică, frunze culese
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • ardei iute verde tocat mărunt pentru a face 2 lingurițe
  • pulbere am choor (pulbere de mango uscată) 1 linguriță, vezi notele de mai jos
  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face 1 linguriță
  • suc de lămâie 2 linguri
  • ulei de masline 50 ml
  • suagr (orice fel) o ciupitură

Metodă

  • Pasul 1

    Taie mărunt carnea de miel în cuburi de ½cm și pune-o 1/ 2 într-un castron. Se toacă restul de miel, trecând în mod repetat un cuțit mare peste el, până când este tocat mărunt. Bătați într-un castron și amestecați cu bucățile mai mari, apoi turnați sucul de ananas, amestecați din nou și marinați timp de 2 ore. Se toacă mărunt grăsimea mielului și se răcește.

  • Pasul 2

    Adăugați grăsimea și restul de ingrediente kebab la carne și amestecați bine. Marinati inca cateva ore, dar de preferat peste noapte.

  • Pasul 3

    Puneți toate ingredientele de castraveți de castraveți într-un robot de bucătărie, cu o anumită condimentare și fluturați până se omogenizează complet. Condimentează după gust cu zahăr și puțină sare sau suc de lămâie. Acoperiți și răciți până când este necesar.

  • Pasul 4

    Condimentați puternic amestecul de kebab, amestecați, apoi formați în cârnați de 8 x 10cm lungime. Împingeți o bucată de piper pe o frigăruie de metal, urmată de un cârnat, felii de piper și ceapă, mai multă carne și, în cele din urmă, mai multă ceapă sau piper. Repetați cu restul de 3 frigarui.

  • Pasul 5

    Încălziți un grătar (sau un grătar pe vreme mai caldă) la mare, apoi gătiți kebab-urile timp de 5 minute pe fiecare parte până când sunt carbonizate și fierte. Serviți cu chutney și jumătate de lămâie pentru a le stoarce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 694
  • Gras 62.6g
  • Saturează 24.4g
  • Carbohidrați 4.3g
  • Zaharuri 3.5g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 26.8g
  • Sare 1.5g
.
#Frigăruie #kebab #miel #afgan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *