Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de cod prăjit cu mazăre și lăstari englezi la foc mic

Friptură de cod cu mazăre engleză fierte lent și lăstari

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Recreați farfurii simple dar delicioase de împărțire în propria dvs. casă cu această rețetă ușoară de cod de la Notting Hill’s Gold


Ingrediente

  • cod 4 x 200g file pe piele
  • fulgi de sare de mare 1 lingură
  • ulei de masline 3 linguri, plus extra pentru prăjire și coacere
  • mazăre proaspătă sau congelată 300g
  • usturoi 1 cuișor, feliat subțire
  • frunze de busuioc o mână, tocată
  • frunze de menta o mână, tocată
  • lăstari de mazăre 300g
  • lămâie 1, tăiat în pene

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți fileurile de cod într-o tavă și frecați sarea de mare. Se lasă la frigider timp de 1 oră, apoi se spală ușor sarea sub apă curentă rece și se usucă cu adevărat.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți puțin ulei într-o tigaie și gătiți fileurile de cod, cu pielea în jos, timp de 2-3 minute până când pielea este crocantă. Scoateți de pe foc, puneți într-o tavă de copt ușor unsă, cu pielea în sus și gătiți la cuptor timp de 8 minute sau până când este gătită. Pentru a testa, o frigarui ar trebui să fie împins cu ușurință prin centrul unui fileu.

  • Pasul 3

    Gatiti mazarea intr-o tigaie mare cu apa clocotita timp de 5-10 minute daca sunt proaspete sau 1-2 minute daca sunt congelate. Se scurge foarte bine.

  • Pasul 4

    Puneți 3 linguri de ulei de măsline și usturoiul într-un castron, apoi adăugați mazărea și amestecați ușor până când uleiul îmbracă mazărea și usturoiul este bine combinat. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi adăugați busuiocul și frunzele de mentă (cel mai bine este să faceți acest lucru odată ce amestecul s-a răcit pentru a evita decolorarea frunzelor).

  • Pasul 5

    Puneți fileurile de cod pe 4 farfurii alături de lăstarii de mazăre și pene de lămâie pentru a le stoarce. Se pune lingura peste mazăre și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 322
  • Gras 13.3g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 7.4g
  • Zaharuri 1.1g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 40.3g
  • Sare 2.2g
.
#Friptură #cod #mazăre #engleză #fierte #lent #și #lăstari
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast