Skip to content

Tipul bucătăriei:

friptură haché și salată pokey

Friptură haché și salată pokey

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Uşor

Aceasta este interpretarea lui Valentine Warner asupra unui preparat de prânz tipic francez, care se află undeva între friptură tartar și un burger fără pâine. Salata este „pokey” pentru că are o aromă puternică.


Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui
  • șalotă 1 mic, tocat fin
  • usturoi 1 cuișor gras, tocat mărunt
  • carne tocată slabă de vită 150g, cea mai bună calitate pe care o puteți cumpăra
  • mustar Dijon 1 lingura
  • gălbenuș de ou crescător în aer liber 1 mic
  • ketchup de roșii 1 lingura
  • sos Worcestershire o liniuță bună

salată

  • mustar Dijon 1 lingura
  • otet de vin rosu 1½ linguriță
  • zahăr pudră ½ linguriță
  • usturoi ½ cuișoare mic, zdrobit
  • ulei de masline
  • pătrunjel cu frunze plate pumn de frunze
  • rachetă sălbatică 1 mână
  • capere pentru copii 1 lingură grămadă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face friptura haché, se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderență mică și se prăjește ușor jumătate de șalotă și usturoi până se înmoaie. Puneti intr-un bol si adaugati carnea de vita, mustarul, galbenusul de ou, ketchup-ul si sosul worcestershire. Se condimentează și se amestecă până se combină bine.

  • Pasul 2

    Puneți tigaia la foc mediu-mare și adăugați uleiul rămas. Formați amestecul tocat într-o formă de burger groasă, ușor pătrată, aproximativ de aceeași dimensiune ca palma mâinii. Gatiti in tigaie timp de 3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos pe exterior, dar sunt roz si suculent in interior.

  • Pasul 3

    În timp ce friptura se gătește, faceți salata. Se amestecă muștarul, oțetul, zahărul și usturoiul împreună. Adăugați treptat 2 linguri de ulei de măsline până devine lucios și emulsionat.

  • Pasul 4

    Spălați pătrunjelul și rucola pentru a îndepărta murdăria și resturile. Uscați într-o centrifugă de salată sau tamponați cu hârtie de bucătărie. Se adauga si cealalta jumatate de salota, cruda si tocata marunt, cu caperele intregi. Se pune salata cu vinegreta.

  • Pasul 5

    Serviți direct din tigaie cu salata și câțiva cartofi prăjiți foarte recomandabili.

Informatii nutritionale

  • Kcals 723
  • Carbohidrați 8.5g
  • Proteină 38,8g
  • Gras 59,5g
  • Sare 2.02g
  • Fibră 1.6g
#Friptură #haché #și #salată #pokey
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *