Tipul bucătăriei:

Rețetă de eglefin afumat cu Aïoli de usturoi și Kale

Fumuri calde Arbroath cu unt, aïoli de usturoi prăjiți, kale murată și pâine prăjită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Verificați aceste afumături calde Arbroath cu unt cu aïoli de usturoi prăjite, kale crocantă murată și aluat proaspăt. Această rețetă plină de aromă provine de la restaurantul din Edinburgh, 27 Elliott’s


Ingrediente

  • usturoi 3 cuișoare, pe piele
  • oțet de cidru 2 linguri
  • zahăr pudră 1½ lingură
  • fulgi de sare de mare
  • varza 1 frunză mare (aproximativ 60g), tulpina îndepărtată și tocată aproximativ
  • mustar Dijon 1½ linguriță
  • galbenusuri de ou 2
  • rapiță sau ulei de măsline ușor 300ml
  • lămâie ½, suc
  • unt 50g, moale
  • Arbroath fumează sau macrou afumat 2
  • felii de aluat prăjit, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți usturoiul în centrul unei bucăți mari de folie cu un praf de sare și o picătură de ulei, apoi înfășurați bine și fierbeți-le timp de 40 de minute până când se înmoaie cu adevărat. Se răcește ușor.

  • Pasul 2

    Se amestecă oțetul, zahărul și un praf de sare împreună într-un castron mare, până când zahărul se dizolvă în cea mai mare parte. Folosind mâinile, aruncați kale în amestecul de oțet pentru a începe procesul de murare rapidă. Se lasă deoparte 10 minute.

  • Pasul 3

    Strângeți din coji cățelele de usturoi prăjite și puneți-le într-un mic robot de bucătărie cu muștar, gălbenușuri și un vârf de sare. Se amestecă până se combină, apoi se toarnă încet în ulei până se îngroașă și se emulsionează. Se amestecă sucul de lămâie și puțin condiment. Acest lucru va face mai mult aïoli decât veți avea nevoie, dar va păstra, acoperit, la frigider timp de 4 zile.

  • Pasul 4

    Intinde o parte din unt peste o tava de copt, apoi freaca restul peste si in interiorul cavitatilor pestilor. Puneți la cuptor 5 minute sau până se încălzește.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, puneți pâine prăjită, smokie, o păpușă de aïoli și o lingură de varză murată pe fiecare farfurie. Stropiți peste untul topit din tavă pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 752
  • Gras 50.1g
  • Saturează 15.5g
  • Carbohidrați 40.3g
  • Zaharuri 4.9g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 33.9g
  • Sare 3.1g
.
#Fumuri #calde #Arbroath #unt #aïoli #usturoi #prăjiți #kale #murată #și #pâine #prăjită
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast