Tipul bucătăriei:
Găluște de joc cu neepi bătuti
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Doriți ceva fantezist? Încercați această rețetă impresionantă de la Mark Hix care vede găluște de casă asortate cu suedez zdrobit și un sos de vin roșu
Încercați această rețetă pentru găluște de vânat, apoi verificați plăcinta noastră de vânat, potârnele fript și tocană de căprioară. Inspirați-vă mai mult pentru gătit cu joc din colecția noastră de rețete de carne de vânat.
Mark Hix spune: „În copilărie, aș cumpăra faguri în ciocolată după înot. De atunci am rămas loial acestei arome condimentate condimentate. Fagotii sunt un fel de mâncare de iarnă bun, ieftin. În general, se mănâncă cu mazăre, congelate sau mucegăite, deși prefer piureul de cartofi sau legumele rădăcinoase, cum ar fi neepsele sau păstârnacul piure grosier. Ați putea face și un piure de mazăre bătut. Vă sugerez să le faceți cu grăsime de miel sau porc, pe care un măcelar vă poate comanda pentru dvs. Păstrează toate aromele în timpul gătitului și nu este diferit de pielea cârnaților. Pentru asta am folosit accesoriul de tocat de pe mixerul meu, dar ați putea folosi lama de tocat a unui robot de bucătărie sau pur și simplu să cumpărați carne tocată gata preparată. ”
Ingrediente
- ceapa 2 mici, tocate mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- frunze de cimbru culese pentru a face 1 lingură
- fructe de ienupăr 3, zdrobit
- ulei vegetal 1 lingură
- burta de porc tocata 200g
- carne de porc tocată sau ficat de vânat 250g
- carne tocată de vânat (cum ar fi fazanul, vânatul sau iepurele) 350g
- pesmet alb și proaspăt 100g
- buzdugan măcinat sau nucșoară ½ linguriță
- vin roșu 100 ml
- grăsime caul 100-120g miel sau porc, înmuiat timp de 1 oră în apă rece
SOS
- ulei vegetal 1 lingură
- ceapă 1 mic, tocat mărunt
- unt un buton generos
- făină simplă 1 lingură
- piure de tomate 1 linguriță
- mustar Dijon 1 linguriță
- vin roșu 100 ml
- stoc de vita 250ml
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti usor ceapa, usturoiul, cimbru si boabele de ienupar in ulei intr-o tigaie timp de 4-5 minute sau pana se inmoaie. Adăugați burta de porc și continuați să gătiți timp de 3-4 minute, amestecând bine. Se ia de pe foc, se răstoarnă totul într-un castron mare și se răcește.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Amestecați ficatul, carnea de vânat și pesmetul în amestecul răcit de burtă de porc, apoi condimentați bine cu sare, piper și buzdugan. Se amestecă vinul roșu. Se mulează amestecul în bile de 200g, înfășurând fiecare într-un strat dublu de grăsime caul. Prajiti fagotii intr-o tava de copt adanca timp de 20 de minute sau pana cand sunt bine colorati, apoi scurgeti grasimea.
-
Pasul 3
Între timp, faceți sosul. Încălziți uleiul într-o tigaie grea și gătiți ușor ceapa, acoperită, timp de 8-10 minute până când se colorează ușor – adăugați o stropire de apă dacă încep să se prindă. Adăugați untul, făina și piureul de roșii și amestecați bine la foc mic timp de 1 minut. Adăugați muștarul, amestecați bine, apoi adăugați treptat vinul roșu, amestecând pentru a preveni formarea de bulgări. Adăugați treptat stocul de vită. Se condimentează, se aduce la fierbere și se fierbe ușor timp de 20 de minute.
-
Pasul 4
Întoarceți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți fagotii într-un vas pentru cuptor cu sos, apoi acoperiți și coaceți timp de 40 de minute. Se servește cu suedezul fiert și zdrobit.
Informatii nutritionale
- Kcals 651
- Gras 35,8g
- Saturează 13.3g
- Carbohidrați 23.5g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 2.5g
- Proteină 48.1g
- Sare 0,9g