Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie cu găluște verzi pe o masă de lemn

Galuste de legume (jiaozi)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aceste jiaozi vegane vibrante (cuvântul chinezesc pentru „găluște”) sunt proiectul perfect de weekend. Umple-l pe al tău cu mooli, țelină, porumb dulce și castane de apă


Încercați aceste găluște de legume în stil chinezesc, apoi verificați găluștele noastre de porc, găluște cu supă chinezească, găluște siu mai și mai multe rețete în stil chinezesc.

Această rețetă vine de la BaoziInn. BaoziInn, care înseamnă „cantina oamenilor”, are șase locații în toată Londra: restaurantul emblematic din London Bridge, încă două în Chinatown și unul în Soho, precum și puncte de vânzare mai mici în Market Hall Victoria și Market Hall West End. Punctele de atracție din bucătăriile, care sunt conduse de bucătarul șef executiv Francis Law, includ jiaozi, wontons, frigărui de grătar și tăiței dan dan, toate influențate de mâncarea tradițională de stradă din nordul Chinei. baoziinn.com

Sfat reteta: La Baozilnn, bucătarii vopsesc ambalajele de găluște în roz și verde – acest lucru nu este doar atrăgător, dar îi ajută să facă diferența între găluște. Pentru a face învelișurile verzi pentru umplutura de legume, se fierb 250 g spanac în apă clocotită, apoi se scufundă în apă cu gheață. Se amestecă într-un blender de mare putere cu 125 ml apă, apoi se strecoară. Utilizați 250 ml din această apă în locul apei din rețeta de aluat de găluște.

Ingrediente

ALEU DE GĂLUSTE

  • făină simplă 250 g, plus extra pentru praf
  • ulei de floarea soarelui ½ linguriță

UMPLERE

  • ulei vegetal 1 lingura
  • usturoi 5 cuișoare, tăiate mărunt
  • morcov 140g, albite si scurse, apoi tocate marunt
  • mooli 75g, albite si scurse, apoi tocate marunt
  • țelină 30 g, tocate mărunt
  • porumb dulce 30 g
  • ciuperca neagră chinezească 1 bucată, înmuiată și mărunțită
  • taitei de sticla 25 g, înmuiat
  • castane de apă 3, tocate fin
  • piper alb măcinat ¼ linguriță
  • ulei de susan prajit ¼ linguriță
  • faina de porumb ½ linguriță

A SERVI

  • chiu chow ulei de ardei iute, sos de soia sau oțet negru (opțional)
  • catei de usturoi macinati, ceapa primavara taiata felii si seminte de susan

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, puneți făina într-un castron mare. Adăugați ½ linguriță de sare și ulei. Se toarnă treptat 175-200ml de apă rece, amestecând cu betisoare sau cu o spatulă pentru a forma un aluat. Acoperiți și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.

    * Pentru a face ambalajele de găluște verzi, urmați sfatul rețetei din introducerea de mai sus.

  • Pasul 2

    În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura. Încinge uleiul într-un wok sau tigaie și prăjește usturoiul timp de 1 minut până când devine auriu. Se adaugă legumele, ciuperca, tăițeii, castanele, piperul, uleiul de susan și 2 linguri de sare și se prăjesc timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați făina de porumb cu 1 lingură de apă și amestecați bine. Se lasa la racit.

  • Pasul 3

    Framantam aluatul in bol pana obtinem o bila fina. Rulați aluatul pe o suprafață de lucru cu făină într-un cilindru lung, de 3 cm în diametru. Împărțiți în 20-25 bucăți. Rotiți fiecare bucată plată într-un cerc de 7-8 cm. Pune o linguriță grămadă de umplutură în mijlocul unui ambalaj. Udați părțile laterale cu apă, pliați ambalajul peste umplutură în formă de jumătate de lună, prindeți părțile laterale pentru a le sigila și puneți pe o tavă de copt pudrată cu făină. Repetați cu ambalajele rămase și umplutura.

  • Pasul 4

    Fierbeți o cratiță mare cu apă cu sare, apoi adăugați jumătate de găluște, amestecând ușor, pentru a nu se lipi. Aduceti din nou apa la fiert, apoi adaugati 120 ml de apa rece. Se acoperă și se întoarce la fiert. Odată ce fierbe pentru a treia oară, se strecoară și se pun găluștele pe un platou de servire. Serviți imediat cu ulei de ardei iute, sos de soia sau oțet negru, acoperit cu usturoi zdrobit, ceapă primăvară și semințe de susan. Repetați cu găluștele rămase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 332
  • Gras 5.6g
  • Saturate 1g
  • Carbohidrați 60,6g
  • Zaharuri 3.2g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 7.7g
  • Sare 3.1g
#Galuste #legume #jiaozi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *