Tipul bucătăriei:
Gazpacho extremeño al lui Brindisa
- serveste 4
- Uşor
Restaurantul și furnizorii spanioli de alimente Brindisa împărtășesc această rețetă pentru clasicul gazpacho – o supă de legume răcită făcută cu pâine, roșii, usturoi, ceapă primăvară, castraveți și sherry. (brindisa.com). Versiunea lor servită cu un topping de șuncă iberică, ceapă, ardei roșu și ou – este cel mai bun pe care l-am avut.
Ingrediente
- pâine albă 3 felii, cruste îndepărtate
- rosii 600 g foarte coapte, fără semințe și tocate
- castravete 1 mic sau ½ mare, tocat grosier
- usturoi 3 cuișoare, decojite
- ardei roșu 1 mic, tocat
- ceapa primavara 1, tocat
- ulei de masline 150 ml
- otet de sherry 3 linguri
topping
- ou 1, fiert tare si taiat cubulete
- ardei roșu 1 mic, taiat cubulete
- ceapa primavara 1, tocat
- ceapa spaniola 1 mic, taiat cubulete
- șuncă iberică sau serrano 85 g, tăiate în bucăți mici
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați pâinea în puțină apă pentru câteva minute și apoi transferați-o într-un blender cu roșiile, castravetele, usturoiul, ardeiul roșu și ceapa primăvară.
-
Pasul 2
Se amestecă și apoi, cu blenderul în funcțiune, se adaugă încet uleiul și apoi oțetul. Se condimentează bine (mâncărurile reci au nevoie de mai mult condimente), se cern pentru a îndepărta eventualele cocoloașe și se dau la frigider pentru 2 ore.
-
Pasul 3
Se serveste intr-un bol cu o lingura de topping si un strop de ulei de masline.
Informatii nutritionale
- Kcals 497
- Carbohidrați 24.3g
- Proteină 12.4g
- Gras 39.6g
- Sare 1.47g
- Fibră 3.8g