Skip to content

Tipul bucătăriei:

8375

Gazpacho extremeño al lui Brindisa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Restaurantul și furnizorii spanioli de alimente Brindisa împărtășesc această rețetă pentru clasicul gazpacho – o supă de legume răcită făcută cu pâine, roșii, usturoi, ceapă primăvară, castraveți și sherry. (brindisa.com). Versiunea lor servită cu un topping de șuncă iberică, ceapă, ardei roșu și ou – este cel mai bun pe care l-am avut.


Ingrediente

  • pâine albă 3 felii, cruste îndepărtate
  • rosii 600 g foarte coapte, fără semințe și tocate
  • castravete 1 mic sau ½ mare, tocat grosier
  • usturoi 3 cuișoare, decojite
  • ardei roșu 1 mic, tocat
  • ceapa primavara 1, tocat
  • ulei de masline 150 ml
  • otet de sherry 3 linguri

topping

  • ou 1, fiert tare si taiat cubulete
  • ardei roșu 1 mic, taiat cubulete
  • ceapa primavara 1, tocat
  • ceapa spaniola 1 mic, taiat cubulete
  • șuncă iberică sau serrano 85 g, tăiate în bucăți mici

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați pâinea în puțină apă pentru câteva minute și apoi transferați-o într-un blender cu roșiile, castravetele, usturoiul, ardeiul roșu și ceapa primăvară.

  • Pasul 2

    Se amestecă și apoi, cu blenderul în funcțiune, se adaugă încet uleiul și apoi oțetul. Se condimentează bine (mâncărurile reci au nevoie de mai mult condimente), se cern pentru a îndepărta eventualele cocoloașe și se dau la frigider pentru 2 ore.

  • Pasul 3

    Se serveste intr-un bol cu ​​o lingura de topping si un strop de ulei de masline.

Informatii nutritionale

  • Kcals 497
  • Carbohidrați 24.3g
  • Proteină 12.4g
  • Gras 39.6g
  • Sare 1.47g
  • Fibră 3.8g
#Gazpacho #extremeño #lui #Brindisa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *