Skip to content

Tipul bucătăriei:

vinete umplute la cuptor

Gennaro’s Contaldo’s vinetele umplute la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Puțin efort

În creștere, vinetele erau abundente vara în Italia și o legumă foarte populară în sud. Le feliam și le făceam pur și simplu la grătar sau coacem, sau faceam celebra melanzane alla parmigiana – feliată și coaptă într-un sos de roșii cu mozzarella și parmezan. Un mod frumos cu ele este să le umpleți și să le coaceți, ca în această rețetă. Este delicios servit cu o salată la prânz sau la cină.’


Ingrediente

  • vinete 4 mari
  • ulei de măsline extra virgin 150 ml, plus suplimentar pentru burniță
  • ceapă 1 mediu, tocat fin
  • rosii 250 g, tăiate grosier în bucăți mici
  • busuioc o mână, ruptă grosolan
  • 100 g, tăiate grosier în cuburi și mărunțite
  • branza parmezan ras pentru a face 5 linguri
  • brânză provolone 120 g, tăiate în cuburi foarte mici
  • roșii cherry 12, feliate
  • pesmet uscat 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Tăiați vinetele în jumătate pe lungime pentru a da 8 jumătăți. Luați 6 jumătăți și faceți o incizie cu un cuțit mic ascuțit de aproximativ ½ cm în jurul marginii, având grijă să nu rupe pielea. Scoateți cu grijă pulpa cu o lingură. Veți rămâne cu cojile de vinete goale. Tocați mărunt pulpa și lăsați-o deoparte. Curățați și aruncați coaja ultimelor 2 vinete, tocați mărunt pulpa, apoi adăugați la restul pulpei.

  • Pasul 2

    Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si se caleste usor pana se inmoaie. Adăugați pulpa de vinete și gătiți la foc mediu aproximativ 4 minute, amestecând tot timpul. Veți observa cât de ușor vor absorbi vinetele uleiul de măsline. Dacă este necesar, mai adăugați puțin ulei.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile și busuiocul, condimentați bine și continuați să gătiți încă 2 minute, amestecând tot timpul, până obțineți o consistență moale. Luați de pe foc și răciți.

  • Pasul 4

    Se amestecă pâinea mărunțită, 3 linguri de parmezan și provolone. Umpleți cojile de vinete cu acest amestec.

  • Pasul 5

    Stropiți puțin ulei de măsline extravirgin într-un vas rezistent la cuptor și puneți cojile umplute în ea, asigurându-vă că sunt bine împachetate împreună pentru a preveni căderea lor în timpul coacerii. Acoperiți cu roșiile cherry feliate și stropiți cu puțin ulei de măsline extravirgin. Se amestecă pesmetul uscat și parmezanul rămas și se presară peste fiecare.

  • Pasul 6

    Coaceți 25-30 de minute până se înmoaie. Se servesc calde sau pot fi consumate calde sau reci.

Informatii nutritionale

  • Kcals 612
  • Gras 48,7g
  • Saturate 11.1g
  • Carbohidrați 29.4g
  • Fibră 7.8g
  • Proteină 15.8g
  • Sare 0,92g
#Gennaros #Contaldos #vinetele #umplute #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *