Tipul bucătăriei:
Ghivece de ciocolată cu caramel sărat
- face 6-8
- Uşor
Aceste vase de ciocolată cu caramel sărat de la restaurantul Verden sunt absolut delicioase și sunt înșelător de ușor de făcut. Le poți servi în borcane Kilner, pahare sau rame, sau orice ai acasă. Ei fac un desert grozav pentru cina
Încercați aceste vase de ciocolată cu caramel sărat, apoi verificați mai multe deserturi de ciocolată, cum ar fi prăjitura noastră cu ciocolată, vasele cu ciocolată, oale cu portocale de ciocolată și spuma de ciocolata,
Ingrediente
- crema dubla 350 ml
- zahăr pudră 2 linguri
- 70% ciocolată neagră 200 g, tocat
- unt nesarat 50 g, tăiate cubulețe
- tot laptele 100 ml
- crème fraîche a servi
- zahăr pudră 200 g
- unt 100 g
- crema dubla 100 ml
- sare de mare Maldon 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face caramelul, încălziți zahărul tos într-o tigaie mare, cu bază grea, la foc mediu, până se topește. Amestecați dacă trebuie. Luați de pe foc și adăugați untul, apoi smântâna și sarea. Se toarnă în baza formelor și se da la rece.
-
Pasul 2
Pentru ciocolată, încălziți smântâna și zahărul până când dă în clocot. Luați de pe foc și adăugați ciocolata și untul. După ce s-a amestecat totul, adăugați laptele. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna pe caramel. Se da la frigider sa se fixeze.
-
Pasul 3
Scoateți din frigider timp de o oră înainte de servire pentru a lăsa ciocolata să se înmoaie. Acoperiți cu o lingură de crème fraîche și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 688
- Gras 56.4g
- Saturate 34.8g
- Carbohidrați 40.3g
- Fibră 2.7g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,9g