Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Gnudi de cartof dulce cu Cavolo Nero și salvie crocantă

Gnudi de cartof dulce, cavolo nero de lamaie, salvie crocantă și parmezan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați această rețetă de gnudi de cartofi dulci, cu cavolo nero de lămâie și salvie super crocantă. Acest fel de mâncare impresionant provine de la restaurantul Edinburgh, 27 Elliott’s. Similar cu gnocchi, gnudi sunt în schimb făcute din ricotta, ceea ce le face o alternativă mai ușoară


Bucurați-vă de aceste gnudi de cartofi dulci, apoi consultați și gama noastră de rețete delicioase de gnocchi.

Ingrediente

  • cartof dulce 1 (aproximativ 425g), curățat și tocat grosier
  • ricotta 250g
  • lămâi 2, ambele zestate, 1 suc
  • gris fin 450g
  • parmezan (sau alternativă vegetală) 60g, ras fin, plus extra pentru servire
  • fulgi de sare de mare
  • ulei de rapita pentru prajit
  • frunze de salvie 15
  • cavolo nero 300g, frunze dezbrăcate, tulpini îndepărtate, mărunțite mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cartoful dulce într-o tigaie cu apă clocotită ușor sărată și fierbeți timp de 12 minute sau până când este foarte fraged până la vârful unui cuțit. Se scurge bine și se lasă să se aburească în strecurător pentru câteva minute, apoi se zdrobește până se omogenizează într-un vas mare.

  • Pasul 2

    Se amestecă ricotta cu coaja de 1 din lămâi, apoi se răstoarnă în piureul de cartof dulce împreună cu 40g gris, parmezan și sare din belșug.

  • Pasul 3

    Tapetați o tavă de copt cu grișul rămas, apoi formați amestecul de ricotta în gnudi de mărimea bilelor de golf folosind mâinile umede. Rulați fiecare bilă în gri pentru a acoperi, apoi cuibrați-le în gri și răciți-vă în tavă peste noapte.

  • Pasul 4

    Când sunteți gata de gătit, turnați un strat subțire de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adăugați frunzele de salvie și prăjiți-le un minut cam așa până când devin aurii și parfumate. Transferați salvia într-o farfurie, apoi adăugați un pic de ulei în tigaie, cavolo nero, suc de lămâie și sare din abundență. Se prăjește 1-2 minute sau până când se ofilesc, apoi se păstrează cald la cuptorul scăzut.

  • Pasul 5

    Adăugați câteva stropi de ulei în tigaie și adăugați cu grijă gnudi. Se prăjește câteva minute pe fiecare parte, pe loturi, până devin aurii. Țineți cald la cuptorul scăzut în timp ce prăjiți restul.

  • Pasul 6

    Pentru a servi, îngrămădiți cavolo nero lămâie, gnudi și frunze de salvie crocante. Se rade peste mai mult parmezan, se presară peste coaja de lămâie rămasă, un praf de sare și se toarnă mai mult ulei pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 745
  • Gras 19.7g
  • Saturează 8g
  • Carbohidrați 110g
  • Zaharuri 12.6g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 28.5g
  • Sare 0,8g
.
#Gnudi #cartof #dulce #cavolo #nero #lamaie #salvie #crocantă #și #parmezan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *