Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gogoși lokma glazurate

Gogoși lokma glazurate cu parfait de ficat de pui condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aceste gogoși savuroase umplute cu parfait mătăsos provin de la Le Bab și fac un starter impresionant pentru patru persoane


Încercați această rețetă de gogoși glazurate cu lokma, apoi verificați mai multe dulci și sărate retete de gogosi, inclusiv al nostru gogoși de crab, gogoși cu dulceață și gogoși coapte.

Ingrediente

  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă

gogoși

  • făină de pâine albă tare 150 g, plus extra pentru praf
  • zahăr pudră 12 g
  • sare ¼ linguriță
  • ou 1, bătut
  • lapte 2 linguri
  • drojdie proaspătă 8 g sau ½ linguriță drojdie uscată cu acțiune rapidă
  • unt nesarat 30 g la temperatura camerei, tăiate cubulețe

PARFAIT

  • unt sărat 30 g
  • ficat de pui 150 g, tăiate
  • boia dulce ½ linguriță
  • piper roșu ¼ linguriță
  • cuișoare ¼ linguriță
  • buzdugan macinat ¼ linguriță
  • crema dubla 2 linguri, pentru a slăbi

GLAZURĂ

  • supă de pui 4 linguri
  • melasa de rodie 4 linguri
  • Miere 4 linguri
  • unt 4 linguri

A SERVI

  • alune prăjite zdrobite
  • petale de trandafiri uscate

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, combinați separat toate ingredientele uscate și umede (cu excepția untului). Pune ingredientele uscate într-un mixer cu un cârlig de aluat atașat și adaugă încet ingredientele umede. Frământați aluatul până devine foarte elastic, aproximativ 15 minute, apoi adăugați untul câteva cuburi pe rând până se încorporează complet.

  • Pasul 2

    Tapetați o tavă cu hârtie de copt și pudrați generos cu făină. Rulați aluatul în 12 bile de mărimea unei roșii cherry, lucrând aluatul ferm pentru a vă asigura că nu apar despicate la dovada. Dispuneți bilele pe tava de copt și acoperiți cu folie alimentară unsă. Răciți până la nevoie.

  • Pasul 3

    Pentru a face parfaitul, se încălzește untul într-o tigaie la foc mediu-mare până se face spumă. Adăugați ficații de pui și prăjiți până când sunt fierți, aproximativ 4 minute. Luați tigaia de pe foc și adăugați condimentele, aruncând ficații pentru a le îmbrăca bine. Pune totul într-un lichid de lichid și amestecă până când este foarte omogen, adăugând smântână dublă câte 1 lingură (se va întări când este răcită). Transferați într-o pungă cu duză simplă și lăsați la frigider.

  • Pasul 4

    Pentru a face glazura, incingem toate ingredientele intr-o tigaie la foc mediu si reducem la un sirop subtire, adaugam un praf de sare, apoi lasam sa se raceasca.

  • Pasul 5

    Se scoate aluatul din frigider si se pune la loc caldut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 25-30 de minute (nu lasa aluatul sa se dovedeasca si isi pierde forma!)

  • Pasul 6

    Încinge o tigaie cu ulei, nu mai mult de 1/3 plină, la 160C, sau până când un cub de pâine se rumenește în 1 minut. Prăjiți gogoșile în loturi, iar odată ce sunt maronii pe o parte, rulați-le pentru a colora cealaltă parte, aproximativ 6-8 minute în total. Se scurge bine pe hartie de bucatarie. După ce toate gogoșile au fost prăjite, tăiați o felie mică de pe fundul fiecăreia și, folosind dosul unei lingurițe, faceți o cavitate.

  • Pasul 7

    Tăiați vârful pungii și introduceți parfaitul de ficat de pui până când fiecare cavitate este plină. Lipiți din nou felia de gogoașă cu un strop de parfait. După ce s-au umplut toate, încălziți glazura într-o tigaie mare și adăugați gogoșile. Se aruncă în glazură până se acoperă bine și se ia de pe foc. Lăsați-le să stea câteva minute pentru a absorbi o parte din glazură, apoi stropiți cu niște arahide zdrobite și petale de trandafiri uscate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 708
  • Gras 43.7g
  • Saturate 21.9g
  • Carbohidrați 62.3g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 15.2g
  • Sare 1.5g
.
#Gogoși #lokma #glazurate #parfait #ficat #pui #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *