Tipul bucătăriei:
Haggis, neeps și tatties
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Această rețetă fără gluten pentru haggis, neeps (în acest caz napi) și tatties (cartofi) provine de la bucătarul-șef Tom Kitchin. Este un clasic absolut scoțian și cu siguranță ar trebui savurat în Noaptea Burns!
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
* Pentru a evita contaminarea încrucișată, asigurați-vă că utilizați echipamente care nu au atins nimic care conține gluten înainte de a vă găti produsele fără gluten. *
Ingrediente
Pentru haggis
- haggis cumpărate fără gluten (cum ar fi Macsween) 500g
- gălbenușuri de ouă 2
- făină fără gluten 100g
- ou de pasari crescute in libertate 1, ușor bătut
Pentru acoperire
- pesmet fără gluten 100g
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- ouă de prepelițe 4
Pentru neepsi
- nap (‘neeps’) 1/2
- zahăr pudră 150g
- frunza de dafin 1
- crenguțe de cimbru 3
- boabe de piper negru 6
- catei de usturoi 1-2
- otet de vin alb 150ml
Pentru tatties
- cartof mare 1
- unt clarificat 20 ml
- sare de mare
Metodă
-
Pasul 1
Pregătiți neepii murați: curățați și tăiați subțire napul. Între timp, aduceți restul ingredientelor la fiert într-o cratiță. Scoateți de pe foc, lăsați feliile de nap și lăsați la infuzat 2-3 ore.
-
Pasul 2
Între timp, gătește haggis. Aduceți o oală mare de apă la fierbere. Înfășurați haggisul în folie și coborâți în tigaie. Când apa revine la foc mic, întoarceți focul la dreapta și lăsați să gătească încet 2-3 ore.
-
Pasul 3
Odată gătite, scoateți haggisul din tigaie, desfaceți-le și feliați-le. Scoateți-l din vezică și puneți-l într-un castron mare. Lasam sa se raceasca usor, apoi amestecam galbenusurile. Întoarceți haggisul pe o foaie de folie alimentară și formați-o într-o rolă, cu un diametru de aproximativ 5cm. Înfășurați folia alimentară și dați la frigider pentru a se întări.
-
Pasul 4
Când este gata, scoateți neepurile murate din lichid și tăiați-le în benzi subțiri. Pus deoparte.
Odată răcite, desfășurați haggis-ul și tăiați-l în felii de 2,5cm. Puneți făina, oul bătut și pesmetul în 3 recipiente separate. Înmuiați feliile de haggis mai întâi în făină pentru a le acoperi, apoi în oul bătut și, în cele din urmă, în pesmet pentru a le acoperi peste tot; pus deoparte.
-
Pasul 5
Pentru tatties, curățați cartoful și tăiați-l în benzi subțiri de napolitane folosind o mandolină japoneză. Se amestecă cu puțin unt clarificat și sare. Încălziți o tigaie antiaderentă, adăugați un sfert din cartof și formați ușor într-un cerc de 5 cm. Se prăjește ușor până când este crocant, apoi se îndepărtează cu grijă și se păstrează cald în timp ce gătești restul cartofului în același mod pentru a face 4 prăjituri de cartofi crocante.
-
Pasul 6
Pentru a prăji prăjiturile haggis, încălziți uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă și grea potrivită la 180 ° C. Coborâți prăjiturile haggis în uleiul fierbinte și prăjiți timp de 3-4 minute până când devin aurii. Între timp, îngrămădiți fâșiile neep pe farfurii calde. Scoateți haggis-ul din tigaie, scurgeți-l pe hârtie de bucătărie și sareți ușor.
-
Pasul 7
Adăugați puțin mai mult ulei în tigaie și prăjiți ouăle de prepeliță timp de un minut sau până când albii s-au întins, dar gălbenușurile sunt moi.
Așezați prăjiturile haggis alături de neep și adăugați ouăle de prepeliță. Așezați cartoful crocant pe lateral și serviți imediat.