Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Haggis, neeps și tatties pe o farfurie

Haggis, neeps și tatties

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Această rețetă fără gluten pentru haggis, neeps (în acest caz napi) și tatties (cartofi) provine de la bucătarul-șef Tom Kitchin. Este un clasic absolut scoțian și cu siguranță ar trebui savurat în Noaptea Burns!


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

* Pentru a evita contaminarea încrucișată, asigurați-vă că utilizați echipamente care nu au atins nimic care conține gluten înainte de a vă găti produsele fără gluten. *

Ingrediente

Pentru haggis

  • haggis cumpărate fără gluten (cum ar fi Macsween) 500g
  • gălbenușuri de ouă 2
  • făină fără gluten 100g
  • ou de pasari crescute in libertate 1, ușor bătut

Pentru acoperire

  • pesmet fără gluten 100g
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • ouă de prepelițe 4

Pentru neepsi

  • nap (‘neeps’) 1/2
  • zahăr pudră 150g
  • frunza de dafin 1
  • crenguțe de cimbru 3
  • boabe de piper negru 6
  • catei de usturoi 1-2
  • otet de vin alb 150ml

Pentru tatties

  • cartof mare 1
  • unt clarificat 20 ml
  • sare de mare

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți neepii murați: curățați și tăiați subțire napul. Între timp, aduceți restul ingredientelor la fiert într-o cratiță. Scoateți de pe foc, lăsați feliile de nap și lăsați la infuzat 2-3 ore.

  • Pasul 2

    Între timp, gătește haggis. Aduceți o oală mare de apă la fierbere. Înfășurați haggisul în folie și coborâți în tigaie. Când apa revine la foc mic, întoarceți focul la dreapta și lăsați să gătească încet 2-3 ore.

  • Pasul 3

    Odată gătite, scoateți haggisul din tigaie, desfaceți-le și feliați-le. Scoateți-l din vezică și puneți-l într-un castron mare. Lasam sa se raceasca usor, apoi amestecam galbenusurile. Întoarceți haggisul pe o foaie de folie alimentară și formați-o într-o rolă, cu un diametru de aproximativ 5cm. Înfășurați folia alimentară și dați la frigider pentru a se întări.

  • Pasul 4

    Când este gata, scoateți neepurile murate din lichid și tăiați-le în benzi subțiri. Pus deoparte.

    Odată răcite, desfășurați haggis-ul și tăiați-l în felii de 2,5cm. Puneți făina, oul bătut și pesmetul în 3 recipiente separate. Înmuiați feliile de haggis mai întâi în făină pentru a le acoperi, apoi în oul bătut și, în cele din urmă, în pesmet pentru a le acoperi peste tot; pus deoparte.

  • Pasul 5

    Pentru tatties, curățați cartoful și tăiați-l în benzi subțiri de napolitane folosind o mandolină japoneză. Se amestecă cu puțin unt clarificat și sare. Încălziți o tigaie antiaderentă, adăugați un sfert din cartof și formați ușor într-un cerc de 5 cm. Se prăjește ușor până când este crocant, apoi se îndepărtează cu grijă și se păstrează cald în timp ce gătești restul cartofului în același mod pentru a face 4 prăjituri de cartofi crocante.

  • Pasul 6

    Pentru a prăji prăjiturile haggis, încălziți uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă și grea potrivită la 180 ° C. Coborâți prăjiturile haggis în uleiul fierbinte și prăjiți timp de 3-4 minute până când devin aurii. Între timp, îngrămădiți fâșiile neep pe farfurii calde. Scoateți haggis-ul din tigaie, scurgeți-l pe hârtie de bucătărie și sareți ușor.

  • Pasul 7

    Adăugați puțin mai mult ulei în tigaie și prăjiți ouăle de prepeliță timp de un minut sau până când albii s-au întins, dar gălbenușurile sunt moi.

    Așezați prăjiturile haggis alături de neep și adăugați ouăle de prepeliță. Așezați cartoful crocant pe lateral și serviți imediat.

.
#Haggis #neeps #și #tatties
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *