Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Harissa

Harissa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Harissa este în esență o pastă de ardei iute tunisian și există mii de variante. Acesta are căldură, dar este echilibrat și are atât de multe straturi de aromă, fiecare venind de îndată ce precedentul a dispărut. Odată ce ai găsit echilibrul care îți place, vei ajunge să-l pui pe toate.


Ingrediente

  • ardei iute roșu 5, străpuns cu un cuțit
  • ulei de masline
  • usturoi 5 cuișoare, decojite
  • semințe de chimen 2 linguri, prăjite și măcinate
  • seminte de coriandru 2 linguri, prăjite și măcinate
  • oțet de sherry 1 lingura
  • coriandru tocat pentru a face 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ardeii iute în ulei de 3 cm timp de 2-3 minute până aproape se ard (s-ar putea să scuipe puțin, dar străpungerea lor va împiedica să se spargă). Se pune intr-un bol, se sigileaza ermetic cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 2

    Când s-a răcit complet, îndepărtați pielea și tăiați ardeiul iute pentru a îndepărta semințele. Vrei doar carnea prăjită a ardeiului iute.

  • Pasul 3

    Folosind un pistil și un mojar, mărunțiți pulpa cu usturoiul, chimenul și coriandru până când nu se formează cocoloașe. Se amestecă oțetul și se adaugă ulei pentru a obține o pastă netedă.

  • Pasul 4

    Adauga coriandru tocat si asezoneaza. L-am servit cu un hash de cartofi noi crocanți, chorizo, ardei roșu și mai mult coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 65
  • Gras 6.1g
  • Saturate 0,8g
  • Carbohidrați 1.3g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 1.1g
  • Sare 0,6g
#Harissa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *