Tipul bucătăriei:
Harissa
- serveste 4
- Uşor
Harissa este în esență o pastă de ardei iute tunisian și există mii de variante. Acesta are căldură, dar este echilibrat și are atât de multe straturi de aromă, fiecare venind de îndată ce precedentul a dispărut. Odată ce ai găsit echilibrul care îți place, vei ajunge să-l pui pe toate.
Ingrediente
- ardei iute roșu 5, străpuns cu un cuțit
- ulei de masline
- usturoi 5 cuișoare, decojite
- semințe de chimen 2 linguri, prăjite și măcinate
- seminte de coriandru 2 linguri, prăjite și măcinate
- oțet de sherry 1 lingura
- coriandru tocat pentru a face 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ardeii iute în ulei de 3 cm timp de 2-3 minute până aproape se ard (s-ar putea să scuipe puțin, dar străpungerea lor va împiedica să se spargă). Se pune intr-un bol, se sigileaza ermetic cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
-
Pasul 2
Când s-a răcit complet, îndepărtați pielea și tăiați ardeiul iute pentru a îndepărta semințele. Vrei doar carnea prăjită a ardeiului iute.
-
Pasul 3
Folosind un pistil și un mojar, mărunțiți pulpa cu usturoiul, chimenul și coriandru până când nu se formează cocoloașe. Se amestecă oțetul și se adaugă ulei pentru a obține o pastă netedă.
-
Pasul 4
Adauga coriandru tocat si asezoneaza. L-am servit cu un hash de cartofi noi crocanți, chorizo, ardei roșu și mai mult coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 65
- Gras 6.1g
- Saturate 0,8g
- Carbohidrați 1.3g
- Fibră 0,3g
- Proteină 1.1g
- Sare 0,6g