Skip to content

Tipul bucătăriei:

4656

Iepure cu legume de primavara si ciuperci Morel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aceasta reteta de iepure cu legume de primavara si ciuperci Morel vine de la Brasserie Gustave. Felul de mâncare poate fi pregătit înainte, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru divertisment. Morelele sunt de sezon pe tot parcursul lunilor de primăvară, dar le puteți cumpăra și uscate.


Ingrediente

  • ulei de masline 100 ml
  • iepure 1 mare, care păstrează ficatul și rinichiul)
  • ceapă 1 mare, sferturi
  • usturoi 2 cuișoare
  • praz 1, tăiat pe lungime
  • cimbru sau rozmarin 1 crenguță din fiecare
  • frunza de dafin 1
  • ciuperci morel 60 g proaspăt, rehidratat în apă caldă)
  • vin alb 300 ml
  • crema dubla 500 ml
  • supă de pui 1 litru
  • morcovi pui 8, tuns și curățat
  • pui de praz 8, tuns
  • paste fierte a servi
  • broccoli fiert a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge uleiul într-o tavă mare rezistentă la cuptor. Se condimentează bine iepurele, apoi se prăjesc bucățile de iepure, câte una-două, în uleiul încins până se rumenesc, apoi se scot. (Lăsați ficatul și rinichii deoparte dacă le aveți.)

  • Pasul 2

    Se adaugă ceapa, usturoiul, prazul, cimbrul, rozmarinul, frunza de dafin și morcile și se prăjesc ușor timp de 5 minute. Se adauga vinul si se reduce cu cel putin doua treimi, apoi se adauga smantana si supa de pui si se aduce la fierbere. Se adauga pulpele si umerii iepurelui, se condimenteaza si se reduce la foc mic. Acoperiți și transferați la cuptor și gătiți timp de 15 minute. Apoi adăugați bucățile de pe șa și gătiți încă 10 minute, până când sunt fierte. (Pentru a verifica dacă iepurele este fiert, scoateți una dintre bucățile mai mari de pulpă și vedeți dacă carnea se poate despărți de os; dacă nu se poate, mai lăsați-o câteva minute până este suficient de fragedă.)

  • Pasul 3

    Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pentru a termina sosul, transferați carnea și ciupercile într-o tavă curată, acoperiți cu un capac și păstrați la cald. Reduceți sosul pe plită până se îngroașă și asezonați. Cerneți sosul și turnați peste carne.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, se fierbe puiul de morcov și prazul în apă clocotită cu sare timp de 3-5 minute până se înmoaie și se scurg. Puneți tigaia de iepure pe foc, puneți legumele în tigaie, acoperiți cu capac și fierbeți. În timp ce iepurele se încălzește, asezonați ficatul și rinichii, apoi prăjiți în puțin ulei timp de 3 minute pe fiecare parte și folosiți pentru a decora. farfuria. Serviți iepurele și sosul cu paste proaspete și broccoli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1129
  • Gras 97g
  • Saturate 47,8g
  • Carbohidrați 11g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 38.9g
  • Sare 0,9g
#Iepure #legume #primavara #ciuperci #Morel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *