Skip to content

Tipul bucătăriei:

12528

Înghețata cu caramel a lui John Torode

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Face 2 litri
  • Uşor

„Aceasta este una dintre cele mai bune rețete ale mele de înghețată și este atât de simplă, încât, de fapt, folosește doar trei ingrediente. Nici pentru el nu ai nevoie de aparat de înghețată, doar îngheață și are grijă de la sine’, spune John Torode. Utilizați o tigaie din oțel inoxidabil când faceți caramel – este mai ușor să urmăriți schimbarea culorii.


Ingrediente

  • zahăr pudră 225 g
  • galbenusuri de ou 4
  • crema dubla oală de 568 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti zaharul si 100 ml apa rece intr-o cratita mare. Se încălzește încet, amestecând până când zahărul s-a dizolvat apoi se fierbe rapid până când începe să se transforme într-un caramel auriu închis.

  • Pasul 2

    Se ia de pe foc și se adaugă treptat încă 200 ml apă rece pentru a opri caramelul să mai gătească. Aveți grijă, deoarece apa rece care intră în contact cu caramelul îl va face să stropească, așa că adăugați doar o stropire mică pentru început.

  • Pasul 3

    Puneti tigaia pe foc si aduceti-o din nou la fiert. se scoate si se raceste usor.

  • Pasul 4

    Folosiți un tel electric pentru a bate gălbenușurile până când sunt palide și groase. Amestecați și, în același timp, turnați siropul de caramel într-un jet subțire până când se amestecă complet. Continuați să amestecați până se răcește.

  • Pasul 5

    Bateți ușor smântâna până la vârfuri moi, apoi amestecați în crema cu caramel. Se amestecă complet, astfel încât să nu fie vizibile dungi de cremă. se toarnă într-un recipient de plastic de 2 litri cu capac și se congelează peste noapte. Lăsați înghețata să se înmoaie timp de 10 minute înainte de servire.

#Înghețata #caramel #lui #John #Torode
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *