Skip to content

Tipul bucătăriei:

11551

Inghetata de bacon confiata cu sos bourbon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Bacon și înghețată – două dintre lucrurile noastre preferate combinate într-o singură rețetă. În plus, se servește cu un sos bourbon băutură. Este răsfățul perfect pentru adulți. Utilizați sirop de arțar de bună calitate pentru aceasta, altfel aroma nu va fi suficient de puternică.


Ingrediente

  • slănină striată 8 erupții cutanate
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri

INGHETATA

  • bacon afumat 6 erupții, tăiate în bucăți de 1 cm
  • lapte 200 ml
  • crema dubla 300 ml
  • pastaie de vanilie 1, despărțit
  • galbenusuri de ou 6
  • zahăr pudră 100 g
  • Sirop din esență de arțar 100 ml
  • unt 50 g
  • bourbon 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune baconul cu un grătar așezat peste o tavă și gătește aproximativ 10 minute, sau până devine crocant. Scoatem din cuptor si punem pe o tava noua fara gratar. Stropiți peste siropul de arțar și puneți din nou la cuptor pentru încă câteva minute până când siropul se reduce și glazurează baconul. Se pune pe o farfurie sa se raceasca. Când s-au răcit, se toacă în bucăți mici (se vor lipi de tavă dacă le vei răci în ea).

  • Pasul 2

    Pentru a face inghetata, pune baconul afumat intr-o tigaie la foc mediu. Gatiti pana se rumeneste, turnand treptat grasimea pe masura ce se face. Se toarnă laptele și smântâna, se adaugă pastaia de vanilie despicată și se aduce încet aproape la fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă și infuzat timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Bateți gălbenușurile și zahărul până devin palid și pufos. Cerneți amestecul de smântână, aruncând slănina și turnați-l încet peste ouă, amestecând continuu pentru a nu se despica.

  • Pasul 4

    Reveniți în tigaie la foc mic până când amestecul începe să se îngroașe, amestecând constant. Cel mai simplu mod de a ști când este gata este să folosești un termometru – ar trebui să indice 80C – sau până când este suficient de gros pentru a acoperi spatele lingurii.

  • Pasul 5

    Se strecoară într-un bol și se lasă să se răcească. Dacă aveți o mașină de înghețată, acum este momentul să vă amestecați. Dacă nu, turnați amestecul într-o cutie de congelator și amestecați la fiecare 20-30 de minute. Chiar la sfârșit, folosind oricare dintre metode, aruncați jumătate de slănină confiată și amestecați.

  • Pasul 6

    Între timp, faceți sosul amestecând toate ingredientele și aducând la fierbere. Reduceți la jumătate și lăsați să se răcească. Pentru a servi, scoateți înghețata, stropiți cu sosul și stropiți cu baconul confiat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 29
  • Gras 78.1g
  • Saturate 41.3g
  • Carbohidrați 50,8g
  • Proteină 23.8g
  • Sare 3.6g
#Inghetata #bacon #confiata #sos #bourbon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *