Tipul bucătăriei:
Jeleu proaspăt de zmeură de la Valentine Warner
- serveste 4
- Puțin efort
Titlul acestei rețete poate readuce în minte amintiri despre petrecerile de aniversare din copilărie sau despre piese centrale de desert stridente, dar jeleul proaspăt de zmeură de la Valentine Warner vă va ajuta să redescoperiți și să redefiniți acest clasic. Încercați să serviți cu cremă de mentă pentru o întorsătură de adult
Ingrediente
- zmeura 750g, plus extra pentru decorare
- zahăr tos auriu 3 linguri pline
- suc de lămâie (optional)
- foi de gelatină 4 (aproximativ 8g)
- crème de menthe 2 linguri (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Punem zmeura intr-o cratita cu 200ml apa rece si zaharul. Se amestecă la foc mic până se dizolvă zahărul, apoi se aduce la fierbere. Reduceți puțin căldura și fierbeți la foc mic timp de 6-8 minute sau până când zmeura sunt foarte moi, amestecând regulat.
-
Pasul 2
Luați tigaia de pe foc și zdrobiți fructele de pădure cu un zdrobitor până când se zdrobesc – nu le zdrobiți sau veți ajunge la un jeleu tulbure. Treceți printr-o sită fină într-o cană mare și aduceți până la 600 ml cu apă rece. Îndulciți cu o atingere mai mult zahăr sau cu un strop de lămâie dacă este necesar. Reveniți în cratiță și încălziți ușor.
-
Pasul 3
Înmuiați foile de gelatină într-un castron umplut pe jumătate cu apă rece timp de 5 minute până când se înmoaie. Ridicați cu degetele și strângeți peste vas pentru a elimina cât mai multă apă. Bateți gelatina în amestecul de zmeură până se topește, apoi turnați-o într-o formă de jeleu de 600 ml sau în forme individuale.
-
Pasul 4
Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru aproximativ 5 ore sau pana se fixeaza. Când sunteți gata de mâncare, scufundați matrița sau formele într-un vas cu apă tocmai fiartă și țineți apăsat până la 5.
-
Pasul 5
Întoarceți jeleul pe o farfurie mare, sau pe farfurii individuale, decorați cu fructe de pădure proaspete și turnați peste puțină cremă de mentă dacă doriți. Se serveste cu crema.
Informatii nutritionale
- Kcals 148
- Gras 0,6g
- Carbohidrați 30.8g
- Fibră 4.7g
- Proteină 4.6g
- Sare 0,04g