Tipul bucătăriei:
Kebab de miel Adana de primăvară cu pâine plate
- serveste 4
- Puțin efort
Acest kebab de miel Adana de primăvară elegant vine de la Le Bab din Londra. Folosiți mai puțini fulgi de ardei iute dacă aveți doar felul obișnuit
Ingrediente
- otet din malt 150 ml
- zahăr Demerara 1 lingură grămadă
- ridichi 8
- tocată de miel 600 g (folositi piept de miel tocat daca este posibil)
- sos de soia 4 linguri
- urfa biber (fulgi de ardei iute turcesc) 1 lingura
- sumac 1 lingura
- chimen măcinat 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, ras fin
- ceapă ½, tocat fin
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
- cimbru frunze tocate pentru a face 1 lingura
- mazăre 300 g (proaspăt decojit sau congelat)
- crema dubla 2 linguri, pentru a slăbi
- datele 7, pietrele îndepărtate
- otet de vin alb 2 linguri
- iaurt grecesc 150 g
- dovlecei 2 mici, tăiate în juliană
- turte plate 4
Metodă
-
Pasul 1
Pregătiți lichiorul pentru ridichi dizolvând zahărul și un praf de sare în oțet de malț. Ridichile se sfertesc sau se injumatatesc in functie de marimea lor, se pun intr-un bol sau o cana mica si se toarna lichiorul peste, asigurandu-se ca sunt acoperite. Răciți peste noapte.
-
Pasul 2
Amestecați bine toate ingredientele pentru kebab într-un bol și asezonați cu piper și puțină sare – amestecul va avea deja sos de soia în el, așa că aveți grijă să nu adăugați prea multă sare. Răciți timp de 30 de minute (pentru a fi mai ușor de manipulat).
-
Pasul 3
Între timp, se fierbe mazărea în apă clocotită și se împrospătează în apă rece pentru a-și păstra culoarea. Scurgeți bine, apoi amestecați până la un piure omogen într-un blender. Adăugați smântână dublă pentru a slăbi mazărea după cum este necesar.
-
Pasul 4
Pune curmalele, oțetul și 3 linguri de apă într-o tigaie mică la foc mic și gătește până când curmalele s-au rupt și sunt netede și lipicioase, aproximativ 8 minute. Dacă curmalele încep să se prindă, mai adăugați puțină apă.
-
Pasul 5
Împărțiți amestecul de kebab în 4 bile de dimensiuni egale. Modelați-le în kebab lungi și lați împingând fiecare frigărui printr-o minge și apoi prelucrând carnea pe lungimea frigărui, strângând-o între degete și palmă. Gătiți la foc mediu pe grătar timp de 5-7 minute pe fiecare parte sau gătiți sub grătar timp de 5-10 minute, până când este fiert.
-
Pasul 6
Înainte de servire, reîncălziți piureul de mazăre. Întindeți sau puneți puțin chutney de curmale și o cantitate generoasă de piure de mazăre pe fiecare pâine. Puneți kebabul deasupra și puneți cu lingura peste niște iaurt. Împrăștiați bucățile de ridichi și bastoanele de dovlecei pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 589
- Gras 29.6g
- Saturate 14.6g
- Carbohidrați 40,7g
- Fibră 8g
- Proteină 36.1g
- Sare 2.6g