Skip to content

Tipul bucătăriei:

Kebab de primăvară

Kebab de miel Adana de primăvară cu pâine plate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acest kebab de miel Adana de primăvară elegant vine de la Le Bab din Londra. Folosiți mai puțini fulgi de ardei iute dacă aveți doar felul obișnuit


Ingrediente

  • otet din malt 150 ml
  • zahăr Demerara 1 lingură grămadă
  • ridichi 8
  • tocată de miel 600 g (folositi piept de miel tocat daca este posibil)
  • sos de soia 4 linguri
  • urfa biber (fulgi de ardei iute turcesc) 1 lingura
  • sumac 1 lingura
  • chimen măcinat 1 lingura
  • usturoi 1 cuișoare, ras fin
  • ceapă ½, tocat fin
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
  • cimbru frunze tocate pentru a face 1 lingura
  • mazăre 300 g (proaspăt decojit sau congelat)
  • crema dubla 2 linguri, pentru a slăbi
  • datele 7, pietrele îndepărtate
  • otet de vin alb 2 linguri
  • iaurt grecesc 150 g
  • dovlecei 2 mici, tăiate în juliană
  • turte plate 4

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți lichiorul pentru ridichi dizolvând zahărul și un praf de sare în oțet de malț. Ridichile se sfertesc sau se injumatatesc in functie de marimea lor, se pun intr-un bol sau o cana mica si se toarna lichiorul peste, asigurandu-se ca sunt acoperite. Răciți peste noapte.

  • Pasul 2

    Amestecați bine toate ingredientele pentru kebab într-un bol și asezonați cu piper și puțină sare – amestecul va avea deja sos de soia în el, așa că aveți grijă să nu adăugați prea multă sare. Răciți timp de 30 de minute (pentru a fi mai ușor de manipulat).

  • Pasul 3

    Între timp, se fierbe mazărea în apă clocotită și se împrospătează în apă rece pentru a-și păstra culoarea. Scurgeți bine, apoi amestecați până la un piure omogen într-un blender. Adăugați smântână dublă pentru a slăbi mazărea după cum este necesar.

  • Pasul 4

    Pune curmalele, oțetul și 3 linguri de apă într-o tigaie mică la foc mic și gătește până când curmalele s-au rupt și sunt netede și lipicioase, aproximativ 8 minute. Dacă curmalele încep să se prindă, mai adăugați puțină apă.

  • Pasul 5

    Împărțiți amestecul de kebab în 4 bile de dimensiuni egale. Modelați-le în kebab lungi și lați împingând fiecare frigărui printr-o minge și apoi prelucrând carnea pe lungimea frigărui, strângând-o între degete și palmă. Gătiți la foc mediu pe grătar timp de 5-7 minute pe fiecare parte sau gătiți sub grătar timp de 5-10 minute, până când este fiert.

  • Pasul 6

    Înainte de servire, reîncălziți piureul de mazăre. Întindeți sau puneți puțin chutney de curmale și o cantitate generoasă de piure de mazăre pe fiecare pâine. Puneți kebabul deasupra și puneți cu lingura peste niște iaurt. Împrăștiați bucățile de ridichi și bastoanele de dovlecei pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 589
  • Gras 29.6g
  • Saturate 14.6g
  • Carbohidrați 40,7g
  • Fibră 8g
  • Proteină 36.1g
  • Sare 2.6g
.
#Kebab #miel #Adana #primăvară #pâine #plate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *