Tipul bucătăriei:

Kebaburi de carne de vită irakiene
- servește 4 persoane
- Uşor
Aceste kebaburi condimentate rapide sunt servite în mod tradițional cu un sos de mango murat, dar credem că sunt ace cu chutney de mango direct
Această rețetă de kebab de vită provine de la bucătarul-șef John Gregory-Smith. El spune … „În mod tradițional, acești kebab ucigași ar fi serviți cu un sos numit amba, care este făcut din mango verde murat. În schimb, am folosit un chutney de mango de bună calitate. În amestecul de kebab, încercați să evitați bucățile mari de mango, economisindu-le pentru servire. ”
Ingrediente
- carne tocată de vită (20% grăsime) 400g
- ceapa rosie 1⁄2, ras grosier
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- fulgi de ardei aleppo 1 linguriță (vezi mai jos notele bucătarului)
- boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
- sumac 2 lingurițe, plus un plus de servit (vezi notele bucătarului mai jos)
- chutney picant de mango 4 lingurițe, plus un plus de servit
A SERVI
- tahini 2 linguri
- patrunjel cu frunze plate numai frunze
- coriandru numai frunze
- felii de ceapa rosie
- roșii feliate
- pietre rotunde sau pâini plate
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o plită sau un grătar la mare. Se amestecă carnea de vită, ceapa, usturoiul, fulgii de ardei aleppo, piperul negru, sumacul, chutney-ul de mango și un praf bun de sare într-un bol. Împărțiți în 8, rulați în kebaburi lungi și puneți o frigarui prin fiecare.
-
Pasul 2
Puneți kebaburile pe grătar sau sub grătar timp de 3-4 minute de fiecare parte sau până când sunt fierte și fragede. Împărțiți între farfurii și adăugați o stropi de tahini și un pic mai mult de sumac. Serviți cu chutney de mango suplimentar, pătrunjel, coriandru, ceapă tăiată felii, roșii tocate și pittas sau pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 495
- Gras 22.7g
- Saturează 7.8g
- Carbohidrați 41,5g
- Zaharuri 3.2g
- Fibră 3.3g
- Proteină 29.6g
- Sare 1.4g